Κουνουπίδι…Αγαπημένο λαχανικό αλλά ποια από εσάς μπορεί να αντέξει τη μυρωδιά του στο μαγείρεμα; Κι όμως εμείς έχουμε το μυστικό που θα μειώσει τη δυσάρεστη μυρωδιά!
Το κουνουπίδι, όπως το μπρόκολο και το λάχανο, θα πρέπει να καταναλώνεται αρκετά συχνά δεδομένου ότι περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Κ, ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη C και κάλιο. Το κουνουπίδι βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακής νόσου αλλά και για παχυσαρκία και διαβήτη.
Πώς να μειώσετε τη μυρωδιά
-ρίξτε ψωμί στην κατσαρόλα που μαγειρεύετε το κουνουπίδι
-προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού κατά το μαγείρεμα
-προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ξίδι στο νερό
-προσθέστε ένα φύλλο δάφνης για να συγκαλύψει τη μυρωδιά