Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τη θρεπτική αξία των ψαριών αλλά όλες θα συμφωνήσετε ότι η μυρωδιά που αφήνει στην κουζίνα είναι απίστευτα ενοχλητική. Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε;
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με λίγο νερό ρίξτε μερικές φλούδες πορτοκαλιού, γκρέιπφρουτ ή λεμονιού, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο και ένα ξύλο κανέλα και αφήστε να σιγοβράσουν για περίπου μία ώρα, προσθέτοντας νερό εάν χρειαστεί.
Ένας άλλος τρόπος για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του ψαριού είναι το λευκό ξύδι. Σε μια κατσαρόλα αναμείξτε δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι με μισό φλιτζάνι νερό και βράστε για μερικά λεπτά. Το ξύδι θα εξουδετερώσει τη δυσάρεστη οσμή.
Αποτελεσματικό είναι επίσης και το λεμόνι. Αναμείξτε λίγο νερό με μερικά κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμόνι και αφήστε να βράσουν για περίπου μια ώρα.