Πώς να διατηρήσετε για περισσότερο καιρό τα λουλούδια στο βάζο!

Είτε θέλετε να διατηρήσετε για περισσότερο καιρό το υπέροχο μπουκέτο με τα λουλούδια που σας έφερε ο σύντροφός σας, είτε γενικότερα αναζητάτε τρόπους να παραμένουν φρέσκα τα λουλούδια στο βάζο σας για όσο γίνεται περισσότερο, σας έχουμε τη λύση! Μάθετε έξι απλούς τρόπους!

Σόδα

Ρίξτε στο νερό  ¼ του φλιτζανιού σόδα. Η ζάχαρη που περιέχει θα κάνει τα λουλούδια σας να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο καιρό.  

Λακ

Ακριβώς όπως διατηρεί το χτένισμά σας μπορεί να βοηθήσει και τα λουλούδια σας. Μην το παρακάνετε όμως, αρκεί ένα ψέκασμα κάτω από τα φύλλα και τα πέταλα.

Μηλόξυδο

Ρίξτε στο νερό δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο και δύο κουταλιές ζάχαρη και στη συνέχεια βάλτε στο βάζο τα λουλούδια σας. Φροντίστε να αλλάζετε το νερό συχνά.

Βότκα

Το μυστικό για να διατηρήσετε τα λουλούδια σας είναι να μην επιτρέψετε να αναπτυχθούν βακτήρια στο νερό. Πώς θα τα καταφέρετε; Απλά προσθέστε μερικές σταγόνες βότκα στο νερό για αντιβακτηριακή δράση και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Αλλάζετε το νερό κάθε δεύτερη μέρα, ανανεώνοντας φυσικά κάθε φορά τη βότκα και τη ζάχαρη.

Ασπιρίνη

Ρίξτε μία θρυμματισμένη ασπιρίνη στο νερό πριν βάλετε τα λουλούδια σας και φροντίστε να αλλάζετε συχνά το νερό.

Ζάχαρη

Σε ένα λίτρο ζεστό νερό ρίξτε τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη και δύο λευκό ξύδι. Η ζάχαρη τρέφει τα λουλούδια ενώ το ξύδι αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων.