Σπιτικές συνταγές για στοματικό διάλυμα!

Τα στομαχικά υγρά, η κακή πέψη, οι πυώδεις αμυγδαλές, κάποιο χαλασμένο δόντι και διάφορες άλλες αιτίες μπορεί να προκαλέσουν μια εξαιρετικά δυσάρεστη και απωθητική στοματική οσμή. Δοκιμάστε τα παρακάτω στοματικά διαλύματα σε συνδυασμό πάντα με το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι μισό λίτρο νερό και δύο κουταλιές της σούπας σπόρους κυδωνιού, σκεπάστε το κατσαρολάκι και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για δέκα λεπτά. Οι σπόροι κυδωνιού αποτελούν σύμμαχο για την υγεία του στόματος, αφού βοηθούν στην επούλωση των πληγών ενώ θεραπεύουν και τις μολύνσεις στο λαιμό. Διατηρήστε το σπιτικό στοματικό σας διάλυμα σε ένα μπουκάλι.

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι 570ml βραστό νερό, δύο κουταλιές του γλυκού δυόσμο και δύο κουταλιές του γλυκού δεντρολίβανο. Σκεπάστε και αφήστε για δέκα λεπτά. Αφού σουρώσετε περιμένετε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού βάμμα μύρου. Ανακινείστε καλά το μείγμα αφού πρώτα το βάλετε σε ένα μπουκάλι.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να αποκτήσετε λαμπερό χαμόγελο!