Πώς να διατηρήσετε για μεγαλύτερο διάστημα το χρώμα στα μαλλιά σας!

Θα συμφωνήσετε πως μια επίσκεψη στο κομμωτήριο για βαφή στα μαλλιά μας μπορεί να αλλάξει την εικόνα μας άρα και τη διάθεσή μας. Δυστυχώς όμως το ζωντανό χρώμα και η λάμψη στα μαλλιά δεν κρατάει για πολύ! Εάν δε θέλετε να κυκλοφορείτε με σκουφάκι μέχρι την επόμενη επίσκεψη στο κομμωτήριο μάθετε πώς μπορείτε να διατηρήσετε το χρώμα στα μαλλιά σας για μεγαλύτερο διάστημα!

Περίπου μία εβδομάδα πριν βάψετε τα μαλλιά σας φροντίστε να τους προσφέρετε την ενυδάτωση που χρειάζονται. Έτσι θα εισχωρήσει καλύτερα το χρώμα στο εσωτερικό της τρίχας ενώ παράλληλα θα τα προστατεύσετε από τις χημικές ουσίες της βαφής.

Αφήστε τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής να κάνουν τα μαγικά τους. Μη λούσετε τα μαλλιά τουλάχιστον δύο ημέρες πριν τη βαφή, ώστε να τα προστατεύσετε από τις χημικές ουσίες της βαφής και να μειώσετε την πιθανότητα ερεθισμών.  

Αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς προστατευτικό προϊόν αλλά και το χλώριο που υπάρχει στις πισίνες το οποίο μπορεί να αποχρωματίσει τα μαλλιά.

Αποφύγετε το συχνό λούσιμο. Λουστείτε το πολύ τρεις φορές την εβδομάδα καθώς το νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια της τρίχας και τα κάνει να φαίνονται θαμπά.  

Να χρησιμοποιείτε προϊόντα για βαμμένα μαλλιά.

Όταν ξεβγάζετε τα μαλλιά σας να χρησιμοποιείτε κρύο νερό, κάτι που βοηθάει να διατηρηθεί το χρώμα.

Περιορίστε τη χρήση του σίδερου καθώς όχι μόνο καίει τα μαλλιά, αλλά ξεθωριάζει το χρώμα τους και τα κάνει να φαίνονται θαμπά.

Δώστε βάση στη διατροφή σας. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε λιπαρά οξέα ωμέγα 3 για υγιή και λαμπερά μαλλιά.