Lovely Liv

Lovely Liv

Τη γνωρίσαμε ως κόρη του rock star Steven Tyler μέσα από το video clip του συγκροτήματος Aerosmith "Crazy" και την αγαπήσαμε ως ξωτικό στην τριλογία Lord Of The Rings. H Liv Tyler, η οποία έχει κερδίσει επτά βραβεία για τις εξαιρετικές ερμηνείες της μεταξύ των οποίων κι ένα Screen Actors Guild Award εκτός από την υποκριτική, ασχολείται και με τη φιλανθρωπία. Είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unicef, ενώ έχει κάνει χρηματικές δωρεές στο Ταμείο Ερευνών κατά του Γυναικείου Καρκίνου.

Η ηθοποιός και μοντέλο Liv Rundgren Tyler γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1977 στη Νέα Υόρκη. Η μητέρα της Bebe Buell, μοντέλο και τραγουδίστρια, της απέκρυψε την αλήθεια ότι ο βιολογικός πατέρας της ήταν ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Aerosmith, Steven Tyler και η Liv μεγάλωσε αποκαλώντας μπαμπά τον rock star Todd Rundgren, με τον οποίο η μητέρα της ήταν μαζί από το 1972. Η Liv ανακάλυψε την αλήθεια στα 8 της χρόνια όταν συναντήθηκε με τον πραγματικό της πατέρα και την κόρη του Mia, με την οποία διαπίστωσε ότι είχε εκπληκτική ομοιότητα. Όταν ρώτησε τη μητέρα της, της αποκάλυψε το μυστικό, εξηγώντας της ότι όταν γεννήθηκε ο Steven Tyler ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά. Η Liv μεγάλωσε στο Portland μέχρι τα 12 της οπότε και επέστρεψε με τη μητέρα της στη Νέα Υόρκη. Σε ηλικία 14 χρόνων ξεκίνησε να ασχολείται με το modeling αλλά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο αποφάσισε να επικεντρωθεί στην υποκριτική.

Χωρίς να κάνει μαθήματα, το 1994 κέρδισε τον πρώτο της κινηματογραφικό ρόλο στην ταινία "Silent Fall". Αν και η ταινία δεν έλαβε ιδιαίτερα καλές κριτικές, η Liv κέρδισε μεγάλη δημοσιότητα λόγω της συμμετοχής της στο video clip των Aerosmith "Crazy". Την επόμενη χρονιά η Liv υποδύθηκε μία σερβιτόρα την Callie στην ανεξάρτητη ταινία "Heavy" κερδίζοντας εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία της. Ακολούθησαν αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων οι "That Thing You Do" το 1996 με τον Tom Hanks και "Armageddon" το 1998 με τους Bruce Willis και Ben Affleck.

Ο πιο ξεχωριστός όμως ρόλος στην καριέρα της μέχρι σήμερα είναι αυτός της Arwen, του ξωτικού που ερωτεύεται ένα άνθρωπο τον Aragon, τον οποίο υποδύεται ο Viggo Mortensen στην τριλογία "Lord of the Rings".

Η Liv το Μάρτιο του 2003 παντρεύτηκε τον Άγγλο μουσικό και τραγουδιστή του συγκροτήματος Spacehog Royston Langdon, με τον οποίο διατηρούσε σχέση από το 1998. Το Δεκέμβριο του 2004 πήρε στην αγκαλιά της το γιο της Milo και για τα επόμενα τρία χρόνια αποφάσισε να αφοσιωθεί στο μεγάλωμα του.

Το 2007 επανήλθε στο προσκήνιο με την ταινία "Reign Over Me" με τον Adam Sandler και ακολούθησαν οι "The Strangers", "The Incredible Hulk" και "Smother" το 2008, "Super", "The Ledge", το 2011 και "Robot and Frank" το 2012.

Το Μάιο του 2008 η Liv και ο Royston ανακοίνωσαν μέσω των εκπροσώπων τους την απόφασή τους να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους. Μετά το χωρισμό της η Liv μετακόμισε με το γιο της στο Los Angeles καθώς όπως είχε δηλώσει δε μπορούσε να μείνει στη Νέα Υόρκη και στο σπίτι που μέχρι πρότινος μοιραζόταν με το σύζυγό της.