Η μεγάλη κυρία της μικρής οθόνης!

Η μεγάλη κυρία της μικρής οθόνης!

Ξεκίνησε την καριέρα της πριν ακόμα κλείσει τα δέκα της χρόνια συμμετέχοντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του διάσημου πατέρα της. Μετά από ένα πέρασμα στο χώρο του modeling αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική κι ενώ για τις πρώτες της εμφανίσεις δέχθηκε αρνητικές κριτικές κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να κερδίσει υποψηφιότητες για Oscar και Χρυσή Σφαίρα. Η Candice Bergen αγαπήθηκε ιδιαίτερα ως Murphy Brown στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά η οποία προβαλλόταν για δέκα χρόνια από το CBS και για την οποία βραβεύτηκε με πέντε Emmy Awards. Σήμερα, στα 67 της χρόνια όπως δηλώνει νιώθει ευγνώμων που της δίνονται ακόμα ρόλοι για εμφανίσεις στη μικρή και μεγάλη οθόνη.  

Η Candice Bergen γεννήθηκε το Μάιο του 1946 στο Beverly Hills κι έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της ως βρέφος σε μια φωτογράφιση με τον πατέρα της, τον κωμικό ηθοποιό και πιο διάσημο εγγαστρίμυθο στον κόσμο Edgar Bergen και τη μητέρα της, το μοντέλο Frances Westerman. Πριν ακόμα κλείσει τα δέκα της χρόνια άρχισε να συμμετέχει στη ραδιοφωνική εκπομπή του πατέρα της και στην εφηβεία της μπήκε στο χώρο του modeling. Μετά την αποφοίτησή της παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής και το 1965 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στην ταινία "The Group", όπου υποδύθηκε μία πλούσια νεαρή ομοφυλόφιλη.

Την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε δίπλα στο Steve McQueen στην ταινία "The Sand Pebbles" όπου ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα ως η πιο πολλά υποσχόμενη νέα ηθοποιός.

Τα επόμενα χρόνια και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '60, η Candice δεχόταν αρνητικά σχόλια από τους κριτικούς, οι οποίοι υποστήριζαν ότι η υπέροχη εμφάνισή της έρχεται σε αντίθεση με το ανύπαρκτο υποκριτικό της ταλέντο. Η Candice αποφάσισε να πάρει την καριέρα της πιο σοβαρά και να αλλάξει την άποψη των κριτικών κάτι που πέτυχε με τις επόμενες εμφανίσεις της σε ταινίες όπως οι "Carnal Knowledge" το 1971, "The Wind and the Lion" με το Sean Connery το 1975 και "Starting Over" το 1979, για την οποία κέρδισε υποψηφιότητες για Oscar και Χρυσή Σφαίρα.

Το Σεπτέμβριο του 1980 η ηθοποιός παντρεύτηκε το γάλλο σκηνοθέτη Louis Malle και πέντε χρόνια μετά ήρθε στον κόσμο η κόρη τους Chloe.

Η καριέρα της είχε ανοδική πορεία χάρη στις εξαιρετικές ερμηνείες της σε τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς ρόλους. Το 1982 ήταν υποψήφια για BAFTA για την ταινία "Gandhi" ενώ το 1988 η καριέρα της απογειώθηκε όταν υποδύθηκε τη Murphy Brown στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά.

Για τα επόμενα δέκα χρόνια η Candice υποδύθηκε την τηλεοπτική ρεπόρτερ και ανύπαντρη μητέρα στη σειρά κερδίζοντας πέντε Emmy και μια Χρυσή Σφαίρα.

Το 1995 ο σύζυγός της έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο και η Candice το 2000 παντρεύτηκε τον επί πολλά χρόνια φίλο της Marshall Rose.

Συνέχισε την καριέρα της στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο με αρκετές εμφανίσεις μεταξύ των οποίων στις ταινίες "Miss Congeniality" το 2000, "Sweet Home Alabama" το 2002, "View from the top" το 2003, σε αρκετά επεισόδια του "Sex and the City" ενώ το 2004 και το 2005 έπαιξε τη δικαστή στο "Law and Order". Σε συνέντευξή της στο περιοδικό New York αποκάλυψε πως το 2006 υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο της προκάλεσε απώλεια μνήμης. Μετά την ανάρρωση της εμφανίστηκε στην κινηματογραφική μεταφορά του "Sex and the City" το 2008 και ακολούθησε ένας ρόλος στην ταινία "The Women" την ίδια χρονιά.

Από το 2005 έως το 2008 πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά "Boston Legal" ενώ οι τελευταίες εμφανίσεις της στη μεγάλη οθόνη ήταν στις ταινίες "Bride Wars" το 2009, "The Romantics" το 2010 αλλά και στο τηλεοπτικό show "House" το 2011 ενώ το Μάρτιο του 2012 έκανε το ντεμπούτο της στο Broadway στο έργο "The Best Man".