Η ιέρεια του στυλ

Δεν είναι ιδιαίτερα όμορφη κι όμως εκατομμύρια γυναίκες στον πλανήτη θα ήθελαν να της μοιάσουν.
Δε συγκαταλέγεται στις καλές ηθοποιούς κι όμως έχει κερδίσει δύο βραβεία Emmy και 4 Χρυσές Σφαίρες. Ο λόγος για τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η οποία κατάφερε υποδυόμενη την Carrie Bradshaw στη δημοφιλή σειρά Sex and the City να αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές και να αναδειχθεί σε ιέρεια του στυλ. Βέβαια, η άποψη των ανδρών για την Πάρκερ δε συμπίπτει με αυτή των γυναικών καθώς οι αναγνώστες του ανδρικού περιοδικού Maxim την ψήφισαν ως την πιο "μη σέξι γυναίκα εν ζωή".

Η ζωή της δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ο πατέρας της, ένας επίδοξος συγγραφέας και η δασκάλα μητέρα της έχοντας αποκτήσει τέσσερα παιδιά αποφασίζουν να χωρίσουν. Η Σάρα με τη μητέρα της και τα μεγαλύτερα αδέρφια της φεύγουν από το Νέλσονβιλ του Οχάιο και μετακομίζουν στο Σισινάτι. Δύο χρόνια μετά η μητέρα της παντρεύεται έναν οδηγό φορτηγού με τον οποίο αποκτά άλλα τέσσερα παιδιά. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι τεράστια ωστόσο τα παιδιά δε στερούνται τα μαθήματα μουσικής, θεάτρου και το μπαλέτο.

Η οικογένεια το 1976 μετακομίζει στη Νέα Υόρκη καθώς η Σάρα σε ηλικία μόλις 11 χρόνων κερδίζει ένα ρόλο στην παράσταση του Broadway, με τίτλο "The Innocents". Ενώ τρία χρόνια αργότερα πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μιούζικαλ "Annie". Ό,τι χρήματα έβγαζε η μικρή Σάρα τότε τα έδινε στην οικογένεια της προκειμένου να συνεισφέρει κι εκείνη. "Μεγάλωσα μέσα στις τέχνες και στην κουλτούρα. Δεν αισθανόμουν μειονεκτικά. Ενιωθα όμως ότι απέκτησα συνείδηση σχετικά με τα χρήματα νωρίτερα από τα άλλα παιδιά" έχει δηλώσει η ίδια στο παρελθόν.

Το 1984 έκανε τα πρώτα ουσιαστικά βήματά της στον κινηματογράφο συμμετέχοντας στη ταινία "Footloose", με τον Kevin Bacon. Μία ταινία που προτάθηκε για δύο Όσκαρ. Η Σάρα μιλώντας στο περιοδικό In style είχε πει "Δεν ήμουν αρκετά όμορφη για να παίξω τον πρωταγωνιστό ρόλο". Το 1985 όμως ήρθε ο πρωταγωνιστικός ρόλος στη νεανική ταινία "Girls just wanna have fun".

Την ίδια χρονιά γνώρισε τον πρώτο της έρωτα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Firstborn", τον ηθοποιό Robert Downey Jr, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα εθισμού στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Η σχέση τους κράτησε επτά ολόκληρα χρόνια, όταν μετά από αρκετές άκαρπες προσπάθειες να τον βοηθήσει να απεξαρτηθεί αποφάσισε να δώσει τέλος στη σχέση τους. Ο Robert Downey Jr, μιλώντας στο περιοδικό Playboy είχε πει:"Ήταν πολύ δύσκολο για εκείνη...Την αγαπώ και θα την αγαπώ για πάντα...".

Μετά από αρκετές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές, το 1991 υποδύθηκε την ερωμένη του Stene Martin στην κωμωδία "LA Story" κι ένα χρόνο μετά εμφανίστηκε στην κομεντί "Honeymoon in Vegas" πλάι στο Nicolas Cage. Μεταξύ τους αναπτύχθηκε ένα ειδύλλιο, το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε και η Σάρα άρχισε να βγαίνει με τον John F. Kennedy Jr. Η σχέση τους δεν κράτησε πολύ και στη ζωή της μπήκε ο ηθοποιός Matthew Broderick. Η Σάρα είχε δηλώσει στη Los Angeles Times:"Είναι πιθανότατα το πιο αστείο άτομο ου έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Είμαι τρελή γι 'αυτόν".

Το 1997 παντρεύτηκαν σε μια συναγωγή στο Μανχάταν φορώντας...μαύρα! Η Σάρα μιλώντας στο περιοδικό Marie Claire για την ημέρα του γάμου της έχει πει: "Φόρεσα μαύρα και πραγματικά έχω μετανιώσει για αυτό. Κι εγώ και ο Matthew αισθανόμασταν μεγάλη αμηχανία που θα είχαμε πάνω μας στραμένη την προσοχή τόσων ανθρώπων. Το οποίο είναι γελοίο φυσικά, διότι ο τρόπος για να μην τραβάς την προσοχή πάνω σου είναι να είσαι απολύτως φυσικός".

Το 1998 η καριέρα της Σάρα απογειώθηκε με τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά Sex and the city.
O δημιουργός της σειράς Darren Star πίστευε ότι ήταν ιδανική για το ρόλο της Carrie Bradshaw. Όταν εκείνη διάβασε το σενάριο εξέφρασε κάποιους ενδοιασμούς για τους προχωρημένους διαλόγους αλλά τελικά δέχθηκε, υπογράφοντας όμως συμβόλαιο με το οποίο απαλασσόταν από γυμνές σκηνές μέχρι το τέλος της σειράς. Την τρίτη σεζόν της σειράς η Σάρα έγινε συμπαραγωγός ενώ ο μισθός της έφτασε τα 3 εκατομμύρια ανά επεισόδιο!
Το Sex and the city διήρκησε έξι χρόνια ενώ μετά το τέλος της σειράς ακολούθησαν 2 ομώνυμες κινηματογραφικές ταινίες.

Η Sarah μέσα από τη σειρά αναδείχθηκε σε fashion icon, συμμετείχε σε διαφημιστικές καμπάνιες μεγάλων οίκων μόδας, ενώ κυκλοφόρησε στην αγορά αρώματα και κολεξιόν με την υπογραφή της.

Το 2000 όταν κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο της Carrie είχε πει: "Σας ευχαριστώ. Δεν έχω κερδίσει τίποτα στη ζωή μου…". Ακολούθησαν τρεις ακόμα Χρυσές Σφαίρες το 2001, το 2002 και το 2004 και δύο βραβεία Emmy, το 2001 και το 2004.

Το 2002 έγινε για πρώτη φορα μαμά φέρνοντας στον κόσμο ένα αγοράκι τον Wilkie. Ενώ το 2009 η οικογένεια μεγάλωσε κατά δύο άτομα με τον ερχομό των δίδυμων κοριτσιών της από παρένθετη μητέρα. "Προσπαθούσαμε και προσπαθούσαμε και προσπαθούσαμε αλλά απλά δεν ήταν γραφτό να γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο", είχε πει.

Σήμερα, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ στα 47 της χρόνια ζει στη Νέα Υόρκη με το σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά και όπως δήλωσε στο περιοδικό Stella: "Προσπαθώ να ντύνομαι κατάλληλα για την ηλικία μου και είμαι ρεαλίστρια σχετικά με την εμφάνισή μου. Όμως, αν ήταν αυτά τα προβλήματά μου θα ήμουν ευτυχής. Οι ανασφάλειές μου είναι πολύ πιο ουσιαστικές. Ανησυχώ πρώτα από όλα για τα παιδιά μου και την υγεία τους. Για τον άντρα μου και τη δική του υγεία. Ανησυχώ για τις επαγγελματικές ευκαιρίες που θα προκύψουν".