Το παθιασμένο κορίτσι του Νotebook

Το παθιασμένο κορίτσι του Νotebook

"Δε θέλω να κάνω ταινίες απλά για να κάνω…Θέλω να παθιάζομαι με τους ρόλους…" έχει πει η Rachel McAdams, η οποία πριν από λίγα χρόνια ενώ βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της απέρριψε αρκετούς ρόλους προκειμένου να αφιερώσει χρόνο στον εαυτό της. Το κορίτσι του "Notebook" είναι μια μεγάλη star, η οποία όμως έχει αποφασίσει να απέχει από το star system!

Η Rachel McAdams γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1978 στο Ontario του Καναδά. Ο πατέρας της, Lance, ήταν οδηγός φορτηγού και η μητέρα της, Sandra, νοσοκόμα. Η Rachel σε ηλικία τεσσάρων χρόνων ξεκίνησε το πατινάζ και λίγα χρόνια μετά ανακάλυψε το πάθος της για την υποκριτική όταν παρακολούθησε μια παιδική θεατρική παράσταση. Οι γονείς της Rachel στήριξαν τις φιλοδοξίες της και την έγραψαν στο Original Kids Theatre. Μετά την αποφοίτησή της γράφτηκε στο York University στο Toronto για να σπουδάσει θέατρο και κατά τη διάρκεια των σπουδών της εμφανίστηκε σε πολλές θεατρικές παραγωγές και ταινίες μικρού μήκους. Το 2001 κέρδισε το πρώτο της ρόλο στην τηλεοπτική σειρά της Disney "The Famous Jett Jackson", ένα χρόνο μετά έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία "My Name is Tanino" και το 2002 κέρδισε μια υποψηφιότητα για Genie Award για την ερμηνεία της στη low-budget ταινία "Perfect Pie". Με την καριέρα της να έχει ανοδική πορεία η Rachel μετακόμισε στο Los Angeles, όπου κέρδισε ένα ρόλο απέναντι στο Rob Schneider στην κωμωδία "The Hot Chick". Στη συνέχεια επέστρεψε στον Καναδά και το 2003 εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά "Slings and Arrows", για την οποία κέρδισε ένα Gemini Award.

Το 2004 εμφανίστηκε στις ταινίες "Mean Girls" και "The Notebook" τραβώντας την προσοχή κοινού και κριτικών ενώ κέρδισε δύο MTV Movie Awards. Το 2005 είχε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες "Wedding Crashers", "The Family Stone" και "Red Eye", οι οποίες σημείωσαν μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Η απόφασή της στη συνέχεια να απέχει δύο χρόνια από τον κινηματογράφο για να αφιερώσει χρόνο στον εαυτό της κι ενώ μάλιστα βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της εξέπληξε τους πάντες. Εκείνο το διάστημα απέρριψε τους ρόλους για τις ταινίες "Mission Impossible 3", "Casino Royale", "The Devil Wears Prada" και "Get Smart".

Το 2008 επέστρεψε με τις ταινίες "Married Life" και "The Lucky Ones", ενώ την επόμενη χρονιά γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τις ταινίες "State of Play", "The Time Traveler's Wife" και "Sherlock Holmes".

Ακολούθησαν οι ταινίες "Morning Glory" το 2010, "Midnight in Paris" του Woody Allen το 2011, όπου για την ερμηνεία της ως Inez κέρδισε μια υποψηφιότητα για Screen Actors Guild Award, "The Vow" το 2012, "To the Wonder", "About Time", "A most wanted man" και "Passion" του Brian De Palma το 2013.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή η Rachel, η οποία μένει στο Toronto σε ένα διαμέρισμα που μοιράζεται με το μικρότερο αδερφό της, από το 2004 έως το 2007 διατηρούσε δεσμό με τον ηθοποιό Ryan Gosling, τον οποίο συνάντησε στην ταινία "The Notebook".

Το ζευγάρι έκανε άλλη μια προσπάθεια το 2008, ωστόσο τον επόμενο χρόνο χώρισαν οριστικά. Για λίγους μήνες το 2009 είχε σχέση με τον αμερικανό ηθοποιό Josh Lucas και από το 2010 μέχρι πριν από λίγους μήνες ήταν με το Michael Sheen, το συμπρωταγωνιστή της στην ταινία "Midnight in Paris".