Αιώνια Pretty Woman

Αιώνια Pretty Woman

Τη γνωρίσαμε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, μας κέρδισε με το αστραφτερό της χαμόγελο και τα υπέροχα μεγάλα της μάτια και οι περισσότερες από εμάς ονειρευτήκαμε να ζήσουμε το παραμύθι της…Σήμερα στα 46 της χρόνια παραμένει pretty woman αποδεικνύοντας ότι η γυναικεία φύση είναι σαν το καλό κρασί...Φυσικά αναφερόμαστε στη βραβευμένη με Oscar ηθοποιό Julia Roberts ή αλλιώς τη βασίλισσα των αισθηματικών κομεντί…

Η Julie Fiona Roberts γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1967 στην Atlanta. Ο πατέρας της Walter και η μητέρα της Betty Lou Bredemus ήταν και οι δύο ηθοποιοί και μάλιστα έγραφαν παιδικά θεατρικά έργα. Οι ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές δεν κράτησαν πολύ για τη Julia καθώς οι γονείς της πήραν διαζύγιο όταν ήταν τεσσάρων χρόνων με αποτέλεσμα να μετακομίσει με τη μητέρα και την αδερφή της Lisa στην πόλη Smyrna της Georgia ενώ ο πατέρας της με τον αδερφό της Eric, ο οποίος τότε ήταν 16 χρόνων, έμειναν στην Atlanta. Η Julia στο σχολείο ήταν αναγκασμένη να δέχεται τα πειράγματα των συμμαθητών της λόγω του ότι είχε μεγάλο στόμα και φορούσε γυαλιά ενώ από μικρή ηλικία ανακάλυψε την αγάπη της για την ποίηση περνώντας αρκετές ώρες στη σχολική βιβλιοθήκη. Τα παιδικά της χρόνια σημαδεύτηκαν από το θάνατο του πατέρα της από καρκίνο, όταν η Julia ήταν μόλις 10 χρόνων. Ο αδερφός της Eric είχε ήδη ξεκινήσει την καριέρα του ως ηθοποιός καθώς από το 1977 έπαιζε στη σαπουνόπερα "Another World" ενώ ένα χρόνο μετά γνώρισε μεγάλη επιτυχία όταν εμφανίστηκε στην ταινία "The King of The Gypsies". Η Julia αποφοίτησε το 1985 και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου μοιράστηκε ένα μικρό διαμέρισμα με την αδερφή της αλλά και το όνειρο να καταφέρουν να γίνουν διάσημες ηθοποιοί. Ξεκίνησε τα μαθήματα υποκριτικής ενώ παράλληλα εργαζόταν ως μοντέλο για το πρακτορείο Click ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει χρήματα για τα έξοδά της. Ο αδερφός της, ο οποίος μάλιστα το 1985 ήταν υποψήφιος για Oscar για την ερμηνεία του στην ταινία "Runaway Train", ήταν για εκείνη ένας ακόμα λόγος να προσπαθεί να κατακτήσει τα όνειρά της δεδομένου ότι ένιωθε πως τελικά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Το 1987 έκανε το ντεμπούτο της στην ταινία "Firehouse" με το όνομα Julia δεδομένου ότι όταν πήγε να γραφτεί στο σωματείο ηθοποιών ανακάλυψε ότι υπήρχε κι άλλη ηθοποιός με το όνομα Julie Roberts, ενώ ο αδερφός της τη βοήθησε λίγο μετά να πάρει ένα ρόλο στην ταινία "Blood Red".

Το 1988 η Julia έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα στην καριέρα της με την ταινία "Mystic Pizza" ενώ νωρίτερα τη ίδια χρονιά είχε εμφανιστεί στην ταινία "Satisfaction", όπου συνάντησε το Liam Neeson με τον οποίο ήταν μαζί για ένα διάστημα.

Το 1989 της δόθηκε η ευκαιρία να δείξει το ταλέντο της όταν έπαιξε στην ταινία "Steel Magnolias" όπου κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα αλλά και μια υποψηφιότητα για Oscar με αποτέλεσμα οι πόρτες να ανοίξουν και να της δοθούν μεγαλύτερες και καλύτερες ευκαιρίες. Στα γυρίσματα της ταινίας ερωτεύτηκε το συμπρωταγωνιστή της Dylan McDermott, με τον οποίο αρραβωνιάστηκαν ωστόσο σύντομα αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους.

Το 1990 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για εκείνη καθώς πρωταγωνίστησε στο παραμυθένιο ρομάντζο "Pretty Woman" με τον Richard Gere. Η ταινία σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία ενώ η Julia κέρδισε τη δεύτερη Χρυσή Σφαίρα στην καριέρα της κι έγινε η πιο hot superstar του Χόλιγουντ, με την προσωπική της ζωή να είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα στις εφημερίδες.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της επόμενης ταινίας της "Flatliners", είχε ένα ειδύλλιο με το συμπρωταγωνιστή της Keifer Sutherland, το οποίο οδήγησε σε ακόμα έναν αρραβώνα, ο οποίος όμως είχε άδοξο τέλος όταν η Julia ανακάλυψε την παράνομη σχέση που διατηρούσε ο Keifer με μια στριπτιζέζ. To 1991 εμφανίστηκε στις ταινίες "Sleeping With The Enemy" και "Dying Young" ενώ υποδύθηκε την Tinkerbell στην ταινία του Steven Spielberg "Hook", για την οποία δέχθηκε αρνητικές κριτικές με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να είναι πιο επιλεκτική πλέον στις δουλειές της. Αφού απέρριψε τις προτάσεις να εμφανιστεί στις ταινίες "Basic Instinct" και "Sleepless in Seattle" επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με την ταινία "The Player" και το 1993 ακολούθησε η ταινία "The Pelican Brief". Τον Ιούνιο του 1993 παντρεύτηκε τον κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερό της τραγουδιστή της country μουσικής, Lyle Lovett, τον οποίο συνάντησε στα γυρίσματα της ταινίας "The Player" ωστόσο ο γάμος τους έληξε το 1995.

Ακολούθησαν οι ταινίες "Prêt-a-Porter", "I love trouble","Something to talk about", "Everyone says I love you", "Michael Collins", "Mary Reilly", "Conspuracy Theory" και "My Best Friend’s Wedding", η οποία παγίωσε τη θέση της ως μια από τις κορυφαίες πρωταγωνίστριες σε ρομαντικές κωμωδίες του Χόλιγουντ. Επανέλαβε την ίδια επιτυχία στις ταινίες "Notting Hill" και "Runaway Bride" ενώ κέρδισε εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία της στην ταινία "Stepmom" με τη Susan Sarandon, η οποία μάλιστα είναι μία από τις καλύτερες φίλες της.

Το 2000 οι προσπάθειές της να κερδίσει πιο σοβαρούς ρόλους ευδοκίμησαν όταν επιλέχτηκε να παίξει στην ταινία του Stephen Soderbergh "Erin Brockovich". Η εξαιρετική ερμηνεία της της χάρισε ένα Oscar και την τρίτη Χρυσή Σφαίρα.

Την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε στην ταινία "The Mexican" με το Brad Pitt όπου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ερωτεύτηκε τον cameraman Daniel Moder με τον οποίο παντρεύτηκαν το 2002.

Δύο χρόνια μετά ήρθαν στο κόσμο τα δίδυμα Phinneas Walter και Hazel Patricia και το 2007 η οικογένεια απέκτησε ακόμα ένα μέλος, το Henry Daniel.

Η καριέρα της συνεχίστηκε με εξαιρετικές ταινίες μεταξύ των οποίων οι "Ocean’s Eleven" το 2001, "Confessions of a Dangerous Mind" το 2002, "Mona Lisa Smile" ένα χρόνο μετά, "Ocean’s Twelve" και "Closer" το 2004, "Charlie Wilson’s War" το 2007 ενώ το 2012 την είδαμε να υποδύεται την κακιά μάγισσα στο "Mirror, mirror".

Η Julia Roberts είναι μία από τις πιο υψηλά αμειβόμενες ηθοποιούς του πλανήτη ενώ έχει δει το όνομά της να φιγουράρει αμέτρητες φορές σε λίστες με τις πιο ισχυρές, όμορφες και σέξι γυναίκες. Η ηθοποιός έχει έντονη φιλανθρωπική δράση υποστηρίζοντας αρκετούς οργανισμούς μεταξύ των οποίων την Unicef ενώ το 2000 συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Silent Angels" που αφορούσε στο σπάνιο σύνδρομο Rett, το οποίο απειλεί τη ζωή μικρών κοριτσιών.