Η πιο sexy σούπερ ηρωίδα της μεγάλης οθόνης

Η πιο sexy σούπερ ηρωίδα της μεγάλης οθόνης

Είναι μια από τις ομορφότερες γυναίκες του Χόλιγουντ και σύμφωνα με το Forbes μία από τις πιο ισχυρές διασημότητες του πλανήτη. Στην καριέρα της δεν της χαρίστηκε τίποτα και με μόνο της όπλο το αδιαμφισβήτητο υποκριτικό της ταλέντο κατάφερε να φθάσει στην κορυφή. Σήμερα, η 41 χρόνων Jennifer Garner, μητέρα τριών παιδιών, απολαμβάνει την οικογενειακή ζωή δίπλα στον Mr.Cool, Ben Affleck.  

Η Jennifer Anne Garner γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1972 στο Houston του Texas. Η μητέρα της, Patricia Ann Garner, εργαζόταν ως δασκάλα αγγλικών ενώ ο πατέρας της, William John Garner, ήταν χημικός μηχανικός. Όταν η Jennifer ήταν τεσσάρων χρόνων, η οικογένεια μετακόμισε λόγω της δουλειάς του πατέρα της στο Princeton της West Virginia. Η Jennifer ξεκίνησε τα μαθήματα μπαλέτου από την ηλικία των τριών χρόνων και μάλιστα συμμετείχε σε αρκετές παραστάσεις, χωρίς όμως να έχει όνειρο να ασχοληθεί με το χώρο. Όταν το 1990 αποφοίτησε από το George Washington High School, μπήκε στο Πανεπιστήμιο Denison προκειμένου να σπουδάσει χημεία, όμως σύντομα ανακάλυψε την αγάπη της για το θέατρο και την υποκριτική με αποτέλεσμα να αλλάξει κατεύθυνση, ενώ το 1993 συνέχισε τις σπουδές της στο O’Neill National Theatre Institute. Η Jennifer μετακόμισε στη Νέα Υόρκη προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό της κι ενώ προσπαθούσε να βγάλει κάποια χρήματα δουλεύοντας ως σερβιτόρα, κέρδισε ένα ρόλο στο θεατρικό έργο "A Month in the Country" στο Roundabout Theatre Company. Πολύ γρήγορα συνειδητοποίησε ότι δύσκολα θα της δίνονταν ευκαιρίες, οπότε και αποφάσισε να μετακομίσει στο Los Angeles.

Το 1995 είχε μια μικρή συμμετοχή στην τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος του Danielle Steel "Zoya" ενώ εμφανίστηκε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές όπως το "Spin City" και το "Law and Order". Την επόμενη χρονιά έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη στην ταινία του Jan Krawitz "In Harm’s Way", ενώ ακολούθησαν ρόλοι στις ταινίες "Deconstructing Harry", "Washington Square" και "Mr. Magoo".

Το 1998 κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά "Significant Others", ωστόσο η επιτυχία της δεν κράτησε πολύ καθώς η σειρά ολοκληρώθηκε σε μόλις έξι επεισόδια. Την ίδια χρονιά όμως βρέθηκε στη σειρά "Felicity", όπου της δόθηκε η ευκαιρία να δείξει το ταλέντο της με αποτέλεσμα να της ανοίξει ο δρόμος για το ρόλο της Romy στη σειρά "Time of Your Life" το 1999 ενώ συνάντησε και τον πρώτο της σύζυγο, τον επίσης ηθοποιό Scott Foley, με τον οποίο παντρεύτηκαν τον Οκτώβριο του 2000.

Η Jennifer άρχισε να κερδίσει ρόλους σε μεγάλες παραγωγές όπως το "Dude, Where's My Car?" το 2000, ενώ ένα χρόνο μετά συναντήθηκε με το Ben Affleck στην ταινία "Pearl Harbour". Το 2001 ήταν εξαιρετικά σημαντική χρονιά καθώς κέρδισε το ρόλο της Sydney Bristow στην τηλεοπτική σειρά "Alias". Η σειρά κέρδισε εκπληκτικές κριτικές και με κατά μέσο όρο 8,8 εκατομμύρια τηλεθεατές να την παρακολουθούν, διήρκησε πέντε χρόνια με την Jennifer να αναδεικνύεται σε icon της μικρής οθόνης.

Εκείνη την περίοδο το όνομά της πρωταγωνιστούσε και στις σκανδαλοθηρικές εφημερίδες λόγω του ειδυλλίου της με το συμπρωταγωνιστή της Michael Vartan, κάτι που έφερε και το τέλος στο γάμο της με το Foley.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η σειρά το 2006, η Jennifer βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα το 2001, Saturn Award το 2002 και Screen Actors Guild Award το 2005 ενώ ήταν υποψήφια για Emmy τέσσερις συνεχόμενες χρονιές. 

Παράλληλα, η καριέρα της στον κινηματογράφο επίσης σημείωνε μεγάλη επιτυχία. Μετά το "Catch Me if You Can" το 2002 με το Leonardo DiCapriο, ακολούθησε ο ρόλος της Elektra Natchios στο "Daredevil" το 2003, όπου συναντήθηκε ξανά με τον Ben Affleck. Η ταινία ήταν μεγάλη εμπορική επιτυχία ενώ η Jennifer διακρίθηκε με MTV Movie Award.

To 2004 με την ταινία "13 Going on 30" απέδειξε πως τα πάει καλά και με τις κωμωδίες. Εκείνη την περίοδο η σχέση της με τον Vartan έφθασε στο τέλος της κάτι που συνέβη και στο ειδύλλιο του Affleck με τη Jennifer Lopez. Το 2005 οι δυο τους συναντήθηκαν στην ταινία "Elektra", όπου η Jennifer κέρδισε το People’s Choice Award, ενώ στις 30 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς η USA Today ανέφερε πως το λαμπερό ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης και μάλιστα περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Η Jennifer συνέχισε να υποδύεται τη Sydney Bristow, ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας "Catch and Release" και η κόρη της, Violet Anne Affleck, ήρθε στον κόσμο το Δεκέμβριο του 2005.

Το 2007 πρωταγωνίστησε στις ταινίες "The Kingdom" και "Juno" ενώ ίδρυσε τη δική της εταιρεία παραγωγής Vandalia Films. Η καριέρα της συνεχίστηκε με τις ταινίες "Ghosts of girlfriend past" και "The invention of lying" το 2009, "Valentine’s Day" το 2010, "Arthur" το 2011, "Butter" και "The odd life of Timothy Green" το 2012. Τον Ιανουάριο του 2009 γέννησε τη δεύτερη κόρη της, Seraphina Rose Elizabeth, και το Φεβρουάριο του 2012, η 40χρονη Jennifer έγινε για τρίτη φορά μανούλα, αυτή τη φορά του Samuel.