Η εκδίκηση της ξανθιάς!

Η εκδίκηση της ξανθιάς!

Σε ηλικία 14 χρόνων κέρδισε τον πρώτο σημαντικό ρόλο της καριέρας της. Σήμερα στα 37 της χρόνια συγκαταλέγεται στις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς, κερδίζοντας 29 εκατομμύρια δολάρια για κάθε εμφάνισή της σε ταινία, ξεπερνώντας ακόμα και τη Julia Roberts. Η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός, Reese Witherspoon ακόμα και μετά την είδηση της σύλληψής της λόγω απρεπούς συμπεριφοράς, που πλήγωσε την ατσαλάκωτη εικόνα της, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα καθώς παραμένει μία από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Η Laura Jeanne Reese Witherspoon γεννήθηκε το Μάρτιο του 1976 στη Louisiana. Είναι το δεύτερο παιδί του στρατιωτικού γιατρού John και της νοσοκόμας Betty. Τα πρώτα τέσσερα χρόνια της ζωής της η οικογένεια ζούσε στη Γερμανία ενώ στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν στο Nashville του Tennessee. Η Reese ξεκίνησε το modeling σε ηλικία επτά χρόνων, ακολούθησαν τηλεοπτικά διαφημιστικά μέχρι το 1990 όπου σε ηλικία 14 χρόνων κέρδισε τον πρώτο σημαντικό ρόλο της καριέρας της στην ταινία "The Man in the Moon".

Ακολούθησαν οι τηλεταινίες "Wildflower" την ίδια χρονιά και "Desperate Choices:To save my child" το 1992 ενώ το 1993 εμφανίστηκε στις ταινίες "A Far Off Place" και "Jack The Bear" όπου κέρδισε ένα Young Artist Award. Μετά την αποφοίτησή της από ιδιωτικό σχολείο θηλέων αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα στην καριέρα της και να συνεχίσει τις σπουδές της στο Stanford University. Ωστόσο η αγάπη της για την υποκριτική της άλλαξε τα σχέδια. Το 1994 υποδύθηκε τη Wendy Pfister στην ταινία "SFW" ενώ το 1996 εμφανίστηκε στις ταινίες "Fear" και "Freeway" δίπλα στους Kiefer Sutherland και Brooke Shields, κερδίζοντας ένα βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο Cognac Festival, οπότε και πήρε την οριστική απόφαση να εγκαταλείψει τις σπουδές της.

Το 1998 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για εκείνη καθώς εμφανίστηκε σε τρεις ταινίες. Στο "Twilight" με τη Susan Sarandon, στο "Overnight Delivery" και τέλος στο "Pleasantville" του Gary Ross, όπου εκτός από την προσοχή των κριτικών κέρδισε και το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στα Young Hollywood Awards.

Η ηθοποιός συνέχισε την ανοδική πορεία της το 1999 με τις ταινίες "Best Laid Plans" και "Election" με το Matthew Broderick κερδίζοντας την πρώτη της υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στο πολύ επιτυχημένο remake της γαλλικής ταινίας "Les Liaisons Dangereuses", "Cruel Intentions".

Η εμφάνισή της σε αυτή την ταινία ήταν ιδιαίτερα σημαντική και για την προσωπική της ζωή καθώς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων υπήρξε ειδύλλιο με το συμπρωταγωνιστή της Ryan Phillippe με τον οποίο είχε συναντηθεί πρώτη φορά το 1997 στο πάρτι γενεθλίων της. Το ζευγάρι σε σύντομο χρονικό διάστημα παντρεύτηκε και το Σεπτέμβριο του 1999 ήρθε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, η Ava.

Το 2000 οι μετοχές της ανέβηκαν ακόμα περισσότερο όταν εμφανίστηκε στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "Friends" παίζοντας τη μικρή αδερφή της Rachel, Jill Greene. Την ίδια χρονιά εκτός από την εμφάνισή της στις ταινίες "Little Nicky" και "American Psycho" δημιούργησε την εταιρεία παραγωγής Type A Films.

Το 2001 υποδύθηκε την Elle Woods στην ταινία "Legally Blonde", κερδίζοντας τη δεύτερη υποψηφιότητά της για Χρυσή Σφαίρα ενώ το 2002 εμφανίστηκε στις ταινίες "The Importance of Being Earnest" και "Sweet Home Alabama". Το 2003 η επιτυχία του "Legally Blonde" οδήγησε στο sequel "Legally Blonde 2: Red, White and Blonde", το οποίο σημείωσε επίσης μεγάλη επιτυχία ενώ η ηθοποιός τον Οκτώβριο του ίδιου έτους έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, τον Deacon.

Το 2004 πρωταγωνίστησε στο "Vanity Fair", το οποίο όμως δε σημείωσε μεγάλη επιτυχία ωστόσο η Reese ήταν ήδη στη λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Το 2005 ήταν μια χρονιά ορόσημο για εκείνη καθώς μετά την ολοκλήρωση της ταινίας "Just Like Heaven", κέρδισε το ρόλο της June Carter Cash στη βιογραφική ταινία για το Johnny Cash, "Walk The Line" με τον Joaquin Phoenix. Η Reese για την εξαιρετική ερμηνεία της κέρδισε Oscar, Χρυσή Σφαίρα και Screen Actors Guild Αward.

To 2007 η Reese υποδύθηκε την Isabella Fields El-Ibrahimi στην ταινία "Rendition", κερδίζοντας μια υποψηφιότητα για Teen Choice Award. Ενώ ήδη ένα χρόνο πριν είχαν πέσει οι τίτλοι τέλους στο γάμο της με τον Ryan Phillιppe, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων η Reese ερωτεύτηκε το συμπρωταγωνιστή της Jake Gyllenhaal με τον οποίο μάλιστα αρραβωνιάστηκαν ωστόσο το Δεκέμβριο του 2009 αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους.

Το 2008 η εταιρεία της ανέλαβε την παραγωγή της ταινίας "Penelope" στην οποία είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ ακολούθησαν οι "Four Christmases" το 2008, "How Do You Know" με τους Paul Rudd, Owen Wilson και Jack Nicholson το 2010, "Water For Elephants" το 2011, "This Μeans War" και "Mud" το 2012.

H Reese στις αρχές του 2010 συνάντησε τον επικεφαλής του Creative Artists Agency, Jim Toth τον οποίο το Μάρτιο του 2011 παντρεύτηκε φορώντας ένα ροζ νυφικό στο ράντζο της στην California με παρανυφάκια την κόρη της και το γιο της. Το περασμένο Σεπτέμβριο στην οικογένεια προστέθηκε ακόμα ένα μέλος, ο James.

Πριν από λίγο καιρό η είδηση ότι η Reese και ο σύζυγός της συνελήφθησαν έκανε το γύρο του κόσμου. Το ζευγάρι βρισκόταν στο αυτοκίνητό του όταν οι αστυνομικές αρχές τους σταμάτησαν για έλεγχο. Ο  42χρονος Jim Toth, υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και αφού βρέθηκε ότι είχε ξεπεράσει το επιτρεπόμενο όριο συνελήφθη. Η Reese δεν υπάκουσε στις εντολές του αστυνομικού που της ζήτησε να παραμείνει στο αυτοκίνητο και του επιτέθηκε φραστικά με αποτέλεσμα και οι δύο να οδηγηθούν στο κρατητήριο.

Λίγες ώρες μετά αφέθηκαν ελεύθεροι και η Reese στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε μεταξύ άλλων "αυτό που πραγματικά θέλω να πω είναι ότι προφανώς είχα καταναλώσει αλκοόλ και πραγματικά ντρέπομαι για όσα είπα. Ήταν μια άσχημη εμπειρία που με έκανε να φοβηθώ για το σύζυγό μου. Αυτό βέβαια δεν αρκεί, ούτε δικαιολογεί την πράξη μου. Ήμουν αγενής. Οι λέξεις που χρησιμοποίησα δε με εκφράζουν στην πραγματικότητα. Λυπάμαι για τη συμπεριφορά μου".