English rose

English rose

Είναι πανέμορφη, ταλαντούχα και κάθε βράδυ κοιμάται στο πλευρό του Bond…H βραβευμένη με Oscar Rachel Weisz, έχει δοκιμαστεί σε όλα τα κινηματογραφικά είδη, τόσο σε ανεξάρτητες όσο και σε χολιγουντιανές παραγωγές και έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις και τις καρδιές κοινού και κριτικών και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Η Rachel γεννήθηκε το Μάρτιο του 1970 στο Westminster του Λονδίνου και μεγάλωσε στο Hampstead. Ο πατέρας της George ήταν μηχανικός με καταγωγή από την Ουγγαρία ενώ η Αυστριακή μητέρα της Edith ήταν ψυχοθεραπεύτρια. Η Rachel ξεκίνησε να εργάζεται ως μοντέλο από την ηλικία των 14 χρόνων, όταν η μητέρα της έστειλε μια φωτογραφία της στο περιοδικό Harpers And Queen. Στα 18 της παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στην Royal Academy of Dramatic Art και ακολούθησαν οι σπουδές της στο Cambridge, στο τμήμα αγγλικής φιλολογίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εντάχθηκε στη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου που λεγόταν "Cambridge Talking Tongues" και η οποία μάλιστα το 1993 απέσπασε ένα βραβείο Guardian στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου. Ένα χρόνο μετά, η Rachel κέρδισε έναν ρόλο στο έργο του Noel Coward "Design For Living", το οποίο ανέβηκε στο θέατρο Gielgud του Λονδίνου και χάρη στην εξαιρετική ερμηνεία της βραβεύτηκε με "London Critics Circle Award" ως η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός.

Μετά από αρκετές συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές, ήρθαν οι ρόλοι της στις ταινίες "Death Machine" το 1995, "Stealing Beauty" και "Chain Reaction" το 1996. Στη συνέχεια αποφάσισε να μείνει για λίγο μακριά από το Χόλιγουντ και να πρωταγωνιστήσει στις βρετανικές ταινίες "The Land Girls", "I Want You" και "My Summer With Des".

Το 1999 η Rachel πρωταγωνίστησε στην ταινία "The Mummy", η οποία σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία ενώ εκείνη ήταν υποψήφια για Empire και Saturn. Στη συνέχεια κέρδισε ένα Barclays Theatre Award για την ερμηνεία της στο θεατρικό έργο του Tennessee Williams "Suddenly Last Summer" και το 2001 επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με την ταινία "Enemy At The Gates" με τους Jude Law και Joseph Fiennes, πριν υποκύψει στις πιέσεις του Χόλιγουντ για το sequel της ταινίας "Mummy".

Η χρυσή χρονιά της όμως ήταν το 2005 καθώς μετά το θρίλερ "Constantine" πρωταγωνίστησε στην ταινία "The Constant Gardener". Η Rachel κέρδισε Oscar, Χρυσή Σφαίρα και πολλά ακόμα βραβεία, ενώ η Guardian ανέφερε ότι ανήκει πλέον στην πρώτη σειρά των Βρετανών ηθοποιών.

Τα επόμενα χρόνια η πανέμορφη ηθοποιός εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων οι "The Fountain", "Agora" και "The Whistleblower" ενώ το 2011 πρωταγωνίστησε στο "Page Eight" του BBC με τους Bill Nighy και Michael Gambon, υποδύθηκε τη Rose στην ταινία "360" με τους Antony Hopkins, Jude Law, Ben Foster και Eminem και τέλος ακολούθησαν οι ταινίες "Deep Blue Sea", η οποία της χάρισε αρκετά βραβεία και μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, "Dream House" και "Bourne Legacy".

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, το 2001 συνάντησε στα παρασκήνια του London's Almeida Theatre, όπου πρωταγωνιστούσε στο έργο "The Shape of Things", το σκηνοθέτη Darren Aronofsky, με τον οποίο ερωτεύτηκαν από την πρώτη στιγμή. Το επόμενο χρόνο μετακόμισε μαζί του στη Νέα Υόρκη και το 2005 αρραβωνιάστηκαν.

Την ευτυχία τους συμπλήρωσε το 2006 ο ερχομός του γιού τους Henry Chance, ωστόσο το Νοέμβριο του 2010 το ζευγάρι ανακοίνωσε πώς δεν είναι πια μαζί, επισημαίνοντας όμως ότι παραμένουν δύο καλοί φίλοι.

Στις αρχές του 2011 έγινε γνωστό ότι η Rachel διατηρούσε σχέση με τον Daniel Craig, τον οποίο συνάντησε στην ταινία "Dream House" και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης σε μια μυστική τελετή στη Νέα Υόρκη με μόλις τέσσερις καλεσμένους, μεταξύ των οποίων η κόρη του Daniel και ο γιος της Rachel.