Έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 50 ταινίες...Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει κερδίσει πάνω από δέκα βραβεία και έχει λάβει τουλάχιστον 15 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων για δύο Χρυσές Σφαίρες. Εκτός από ηθοποιός, είναι παραγωγός, σκηνοθέτις αλλά και επιχειρηματίας. Η Demi Moore είναι μία από τις πιο σέξι σταρ στην ιστορία του Χολιγουντ και σήμερα στα 51 της χρόνια είναι πιο λαμπερή από ποτέ.
Η Demetria Gene Guynes γεννήθηκε το 1962 στο New Mexico και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής της ηλικίας και εφηβείας στο Perryopolis της Pennsylvania. Τα παιδικά της χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα με αποκορύφωμα την αυτοκτονία του πατριού της το 1980, δύο μήνες μετά το χωρισμό με τη μητέρα της. Ο βιολογικός της πατέρας εγκατέλειψε τη μητέρα της ενώ ήταν έγκυος, ωστόσο λίγο καιρό μετά γνώρισε και παντρεύτηκε το Danny Guynes, ο οποίος μεγάλωσε τη Demi σαν να ήταν κόρη του. Ο Guynes, ο οποίος αρκετά συχνά έμενε χωρίς δουλειά με αποτέλεσμα να χρειάζεται η οικογένεια να μετακομίζει από πόλη σε πόλη, ήταν αλκοολικός όπως και η μητέρα της Demi, η οποία μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον με πολλές εντάσεις. Η Moore από πολύ μικρή κλήθηκε να αντιμετωπίσει αρκετά σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων νεφρική δυσλειτουργία και μια πάθηση στα μάτια, για την οποία χρειάστηκε να υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις. Το 1976 η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Los Angeles και η Μoore από την ηλικία των 16 χρόνων ονειρευόταν να κάνει καριέρα στο modelling, ωστόσο η κολλητή της φίλη Nastassja Kinski την έπεισε να εγκαταλείψει το σχολείο και να στραφεί στην υποκριτική. Το 1979 παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο, το μουσικό της rock Freddy Moore, ο γάμος τους όμως διήρκησε έξι χρόνια.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, η Moore έκανε αρκετές γυμνές φωτογραφίσεις, οι οποίες αρχικά πέρασαν απαρατήρητες, μετά όμως από ένα χρονικό διάστημα δημοσιεύτηκαν σε γερμανικό περιοδικό και αργότερα σε ένα αμερικανικό.
Ο πρώτος σημαντικός ρόλος της ήταν στην τηλεοπτική σαπουνόπερα του ABC "General Hospital" το 1982. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε κάνει το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία "Choices" ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι "Parasite", "Young Doctors in Love" και "Blame it on Rio".
Το όνομα της άρχισε να ακούγεται το 1985 όταν εμφανίστηκε στην ταινία "St. Elmo's Fire", στην οποία υποδύθηκε τη Jules. Μια σειρά από εμπορικές ταινίες ακολούθησαν τη δεκαετία του '90 όπως οι "Ghost", "A Few Good Men", "Indecent Proposal", "Disclosure", "Striptease" και "The Hunchback of Notre Dame", οι οποίες την έκαναν ένα από τα πιο περιζήτητα και ακριβοπληρωμένα ονόματα του Χόλιγουντ. Για την ταινία "The Hunchback of Notre Dame" αμείφθηκε με το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων και ήταν η πρώτη ηθοποιός στην Αμερική που κατάφερε να ανεβάσει τόσο πολύ το κασέ της, ανοίγοντας το δρόμο και στις υπόλοιπες ηθοποιούς να ζητούν τον ίδιο μισθό με τους άνδρες συναδέλφους τους.
Η σταδιοδρομία της εξασφαλίστηκε με την εμφάνισή της στην ταινία "Ghost" με τον Patrick Swayze, όπου κέρδισε ένα Saturn ενώ ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα. Η επιτυχία της άρχισε να επισκιάζεται σιγά σιγά λόγω του εθισμού της στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Μάλιστα, ο εθισμός της στην κοκαΐνη την περίοδο που γυρνούσε την ταινία "St. Elmo's Fire", ήταν ο λόγος που ο σκηνοθέτης την έδιωξε για ένα διάστημα, ωστόσο εκείνη μπήκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης κι επέστρεψε καθαρή. Οι ταινίες που ακολούθησαν όπως οι "Nothing But Trouble", "Mortal Thoughts" και "The Butcher's Wife" δεν πήγαν καθόλου καλά στο box office, ωστόσο η ερμηνεία της στην ταινία "A Few Good Men" δίπλα στους Jack Nicholson και Tom Cruise αποκατέστησε την εικόνα της στο Χόλιγουντ.
Το 1987, μετά από έναν αποτυχημένο αρραβώνα με τον Emilio Estevez, παντρεύτηκε το Bruce Willis σε μια τελετή στο Las Vegas. Το ζευγάρι απέκτησε τρεις κόρες. Τη Rumer το 1988, τη Scout LaRue το 1991 και τη Tallulah Belle το 1994. Ο γάμος τους κράτησε μέχρι το 1998 οπότε και αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους, ωστόσο μέχρι και σήμερα η σχέση τους παραμένει φιλική.
Η Moore παράλληλα με την καριέρα της στον κινηματογράφο, ασχολήθηκε και με τις επιχειρήσεις συμμετέχοντας στη δημιουργία της αλυσίδας εστιατορίων Planet Hollywood μαζί με τους Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger και τον τότε σύζυγό της Willis.
Τον Αύγουστο του 1991 προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν πόζαρε γυμνή στο φακό της φωτογράφου Annie Leibovitz για το εξώφυλλο του περιοδικού Vanity Fair ενώ ήταν 7 μηνών έγκυος. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ήταν και πάλι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην τηλεοπτική σειρά "If These Walls Could Talk". Μετά από ένα διάλειμμα περίπου τριών ετών, το 2000 επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με την ταινία "Passion of Mind" ενώ το 2003 είχε το ρόλο της κακιάς στο "Charlie's Angels: Full Throttle".
Εκείνη τη χρονιά η Moore άρχισε να βγαίνει με τον κατά 16 χρόνια μικρότερό της ηθοποιό, Ashton Kutcher, με τον οποίο παντρεύτηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου του 2005 σε μια τελετή με 150 φίλους και συγγενείς, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Willis. Το Νοέμβριο του 2011 μετά από αρκετούς μήνες που ακουγόταν ότι ο γάμος τους περνάει κρίση κι αφού υπήρξαν αρκετές φωτογραφίες του Kutcher με αιθέριες υπάρξεις, η Moore ανακοίνωσε την απόφασή της να τερματίσει το γάμο της. Το 2006 εμφανίστηκε στην ταινία "Bobby", σε σκηνοθεσία του Emilio Estevez, στην οποία συμμετείχε και ο τότε σύζυγός της Ashton Kutcher, αν και δεν είχαν καμία κοινή σκηνή και ακολούθησε η ταινία "Mr. Brooks" με τον Kevin Costner, η οποία σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το 2009 πρωταγωνίστησε στην ταινία "Happy Tears" και το 2010 στο "The Joneses". Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στο "Bunraku", ενώ ακολούθησαν οι ταινίες "Margin Call", "Another happy day" και "LOL: Laughing Out".
Αγκάθι στη ζωή της αποτέλεσε η πολύ κακή σχέση που είχε με τη μητέρα της με αποκορύφωμα το 1990 όταν η Virginia Guynes αποκάλυψε στα media έναντι αμοιβής τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η κόρη της με τον εθισμό στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Η Guynes έφυγε από τη ζωή το 1998 σε ηλικία 54 χρόνων χτυπημένη από τον καρκίνο.
Η Moore έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση. Μεταξύ άλλων, το 2009 ίδρυσε μαζί με τον τότε σύζυγό της το "Demi and Ashton Foundation", μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών.