Η φλογερή κοκκινομάλλα του Χόλιγουντ

Ύστερα από μια δύσκολη περίοδο που βίωσε λόγω του διαζυγίου της, ήρθε η επαγγελματική επιτυχία, το Oscar, μία καινούργια αγάπη, μια υπέροχη οικογένεια...Η Nicole Kidman στα 46 της χρόνια είναι η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα της μεγάλης οθόνης και απ'ό,τι φαίνεται έχει όλο τον κόσμο στα πόδια της…

Η Nicole Mary Kidman γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1967 στη Honolulu. O πατέρας της Anthony, σκωτσέζικης καταγωγής, ήταν κλινικός ψυχολόγος και βιοχημικός και η μητέρα της Janelle, ιρλανδικής καταγωγής, νοσηλεύτρια. Λίγο μετά τη γέννησή της, η οικογένεια μετακόμισε στην Washington, προκειμένου ο πατέρας της να συνεχίσει την έρευνά του για τον καρκίνο του μαστού. Όταν η Kidman ήταν μόλις 3 χρόνων μετακόμισαν ξανά, αυτή τη φορά στη γενέτειρα των γονιών της στο Sydney της Αυστραλίας. Η Kidman από μικρό παιδί ήταν ιδιαίτερα χαρισματική και είχε έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα. Ξεκίνησε τα μαθήματα μπαλέτου από την ηλικία των 4 χρόνων και οι γονείς της την έστειλαν στο "Australian Theatre for Young People". Εκεί έκανε μαθήματα υποκριτικής και από πολύ νωρίς άρχιζε να εργάζεται στο "Philip Street Theatre". Το 1983, σε ηλικία 16 χρόνων παράτησε το σχολείο και έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στην ταινία "Bush Christmas".

Η εξαιρετική της εμφάνιση της εξασφάλισε αρκετούς ρόλους σε ταινίες όπως στις "BMX Bandits" το 1983, "Windrider" το 1986, "Watch the Shadows Dance" το 1987 και "Emerald City" το 1988. Αλλά και στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε αρκετές σειρές μεταξύ των οποίων οι "Five Mile Creek", "Winners" και "Vietnam" το 1987, όπου κέρδισε το πρώτο της Australian Film Institute Award.

Αποφασισμένη να κερδίσει και την αγορά της Αμερικής, η Kidman έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1989 στην ταινία "Dead Calm" και ένα χρόνο μετά πρωταγωνίστησε στην ταινία "Days of Thunder" απέναντι στο μελλοντικό της σύζυγο Tom Cruise.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων η Nicole και ο Tom ερωτεύτηκαν και λίγους μήνες μετά, παντρεύτηκαν. Η καριέρα της συνεχίστηκε με την αυστραλιανή ταινία "Flirting" το 1991 και ακολούθησε το "Billy Bathgate" την ίδια χρονιά με τον Dustin Hoffman. Το 1992 εμφανίστηκε με το σύζυγό της στην ταινία "Far and Away" και το 1993 με τον Michael Keaton στο "My Life". Είναι η χρονιά που στη ζωή του ζευγαριού μπήκε το πρώτο τους υιοθετημένο παιδί η Isabella Jane ενώ δύο χρόνια μετά, η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον Connor Anthony.

Το 1995 η Kidman εμφανίστηκε στην ταινία "Batman Forever", ωστόσο ο ρόλος που απογείωσε τη φήμη της ήταν στην ταινία "To Die For" με τους  Matt Dillon και Joaquin Phoenix, όπου απέδειξε τις υποκριτικές της ικανότητες και το μεγάλο φάσμα του ταλέντου της. Για την ερμηνεία της εκτός από εξαιρετικές κριτικές έλαβε και μια Χρυσή Σφαίρα.

Το 1999 η Kidman και ο Cruise, λίγο πριν έρθει το τέλος στο γάμο τους, υποδύθηκαν ένα παντρεμένο ζευγάρι στο θρίλερ του Stanley Kubrick "Eyes Wide Shut". Το 2001 ανακοίνωσαν το χωρισμό τους επικαλούμενοι συγκρούσεις σε σχέση με τη καριέρα τους. Η Kidman ήταν τριών μηνών έγκυος όταν την άφησε ο Cruise και δυστυχώς απέβαλε ενώ τα δύο υιοθετημένα παιδιά της επέλεξαν να ζήσουν με τον πατέρα τους. Σε συνέντευξη της είχε δηλώσει ότι ήταν επιλογή των παιδιών να μείνουν με τον Cruise ενώ παραδέχτηκε ότι μετά το χωρισμό της ένιωθε "κατεστραμμένη" και πίστευε ότι δε θα έβρισκε ποτέ ξανά την αγάπη.

Ωστόσο δεν επέτρεψε το διαζύγιο να επηρεάσει την καριέρα της και την ίδια χρονιά υποδύθηκε τη μαγευτική Satine στο μιούζικαλ "Moulin Rouge!" όπου κέρδισε τη δεύτερη Χρυσή Σφαίρα και μια υποψηφιότητα για Oscar. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στο θρίλερ "The Others" και στο "Birthday Girl" ενώ συνεργάστηκε με το Robbie Williams στο remake του τραγουδιού του "Something Stupid".

Το 2002 φορώντας μια πρόσθετη μύτη υποδύθηκε τη Virginia Woolf στην ταινία "The Hours" και κέρδισε το Oscar Καλύτερης Ηθοποιού.

Το 2003 πρωταγωνίστησε στις ταινίες "Dogville", "The Human Stain" με τους  Anthony Hopkins, Ed Harris και Gary Sinese και "The Cold Mountain" με τον Jude Law.

Τότε ακούστηκαν φήμες ότι μεταξύ τους υπήρχε ερωτική σχέση κάτι που εξόργισε την Kidman, η οποία εκείνο το διάστημα και μέχρι το 2004 διατηρούσε σχέση με τον τραγουδιστή Lenny Kravitz, κι έκανε μήνυση σε βρετανικές εφημερίδες που αναφέρονταν στον υποτιθέμενο δεσμό της με τον Jude Law. Η Kidman κέρδισε ένα άγνωστο ποσό, το οποίο και προσέφερε σε ένα ορφανοτροφείο στην πόλη της Ρουμανίας όπου γυρίστηκε η ταινία. Οι επόμενες ταινίες που εμφανίστηκε η Kidman δε σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία και το 2014 αναμένουμε να τη δούμε να υποδύεται τη Grace Kelly.

Τον Ιανουάριο του 2005 συναντήθηκε με τον τραγουδιστή Keith Urban από τη Νέα Ζηλανδία σε ένα γκαλά για Αυστραλούς που πραγματοποιήθηκε στο Los Angeles. Μετά από 11 μήνες σχέσης στις 25 Ιουνίου το 2006 αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης.

Η Nicole ακολούθησε το σύζυγό της στο Nashville του Tennessee όπου ζει μέχρι σήμερα. "Είμαι τρελά ερωτευμένη. Νομίζω ότι μπορείς να ζήσεις οπουδήποτε στον κόσμο όταν είσαι τρελά ερωτευμένος" έχει δηλώσει σε συνέντευξή της.

Το 2008 στη ζωή τους ήρθε η κόρη τους Sunday Rose και το 2010 η οικογένεια ολοκληρώθηκε με τη Faith Margaret, τη δεύτερη κορούλα τους, η οποία γεννήθηκε με τη βοήθεια παρένθετης μητέρας.