Ο δύσκολος δρόμος προς την κορυφή

Αγαπήσαμε το μαγευτικό βελούδινο ήχο της φωνής της στο "Rolling in the deep" και μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε επανέρχεται με το "Skyfall", το τραγούδι που "ντύνει" μουσικά την καινούργια ταινία του James Bond. H Adele στα 24 της χρόνια είναι ίσως μία από τις πιο δημοφιλείς τραγουδίστριες της ποπ μουσικής με μία φωνή που σε ταξιδεύει και ένα ξεχωριστό ταλέντο να αφηγείται μικρές ερωτικές ιστορίες μέσα από τα τραγούδια που η ίδια γράφει.

Τα δύο άλμπουμ της, το "19" και το "21" που κυκλοφόρησαν το 2008 και το 2011 αντίστοιχα, έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο κι έχουν γίνει πολλές φορές πλατινένια σε Μεγάλη Βρετανία και Αμερική. Η Adele έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία μεταξύ των οποίων και 6 Grammy, ενώ το περιοδικό TIME την έχει συμπεριλάβει στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους του κόσμου. Για να φτάσει όμως στην κορυφή έπρεπε να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς της δαίμονες...

Η 18χρονη φοιτήτρια Penny Adkins και ο 20χρονος υδραυλικός Mark Evans κράτησαν στην αγκαλιά τους στις 5 Μαϊου του 1988 την κορούλα τους. Την ονόμασαν Αdele Laurie Blue. Για το όνομα Blue ευθύνεται ο πατέρας της και η αγάπη του για την μπλουζ μουσική. Η ευτυχία της οικογένειας κράτησε μόλις δύο χρόνια...Ο Mark Evans εγκατέλειψε τη γυναίκα του και την κόρη του και πήγε να ζήσει στην Ουαλία. Η 20χρονη μητέρα της Adele, έβαλε τα όνειρα της για σπουδές στο ράφι και εργάστηκε σκληρά για να καταφέρει να τη μεγαλώσει. Τα πρώτα χρόνια η μικρή Adele είχε επικοινωνία με τον πατέρα της και κάποια καλοκαίρια τα περνούσαν μαζί.

Το 1999 όμως ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα του από καρκίνο τον βύθισε στο πένθος και στο αλκοόλ. Επί 3 ολόκληρα χρόνια έπινε 2 λίτρα βότκα την ημέρα γυρνώντας την πλάτη στο παιδί του. "Ό,τι έγινε, έγινε...Δε μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω. Γνωρίζω ότι ήμουν ο χειρότερος πατέρας για εκείνη αλλά στο τέλος τα κατάφερε..." έχει πει ο Mark Evans, ο οποίος αρνείται να την ακούσει να τραγουδάει καθώς του θυμίζει πόσο την απογοήτευσε. Όταν το 2012 η Adele ανέβηκε στο πόντιουμ για την απονομή των βραβείων ευχαρίστησε τη μητέρα της για όλα όσα έχει κάνει για εκείνη και είπε:"Είδες μαμά, το κορίτσι σου τα κατάφερε".

Μάταια περίμενε ο πατέρας της που παρακολουθούσε από την τηλεόραση τα βραβεία Grammy να πει μια κουβέντα για εκείνον...Παρόλο που στην πρώτη τους συνάντηση μετά από εκείνη τη μαύρη περίοδο, προσπάθησε να εξηγήσει στην 14χρονη τότε κόρη του τους λόγους που δεν τον είχε δίπλα της κι εκείνη τον αγκάλιασε και του είπε ότι τον συγχωρεί...Προφανώς δε μπόρεσε ποτέ να του συγχωρήσει ότι της στέρησε την αγάπη...

Ίσως αυτό το συναισθηματικό κενό να ήταν και ο λόγος που άρχισε από πολύ μικρή να γράφει στίχους. Η Adele, η οποία ονειρευόταν να κάνει μια καριέρα στο τραγούδι φοίτησε στο Brit School of Performing Arts, από όπου έχουν βγει σπουδαίες τραγουδίστριες όπως οι Amy Winehouse, Kate Nash και Leona Lewis. Ένας λογαριασμός που άνοιξε στο my space, όπως κάνουν πολλοί καλλιτέχνες για να διαφημίσουν τη δουλειά τους ήταν η αρχή για μια λαμπρή καριέρα. Μέχρι το 2004 ήταν ήδη γνωστή και είχε αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Μετά την αποφοίτησή της το 2006, άρχισε να συμμετέχει σε διάφορες περιοδείες με άλλους καλλιτέχνες μαγεύοντας το κοινό..Και ύστερα ήρθε το συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία XL Recordings και το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο "19". Τα τραγούδια τα έγραψε σε ηλικία 18 χρόνων και η πηγή έμπνευσή της ήταν ο αδιέξοδος έρωτας της με έναν αμφιφυλόφιλο. "Ζήλευα πολύ, δε μπορούσα να ανταγωνιστώ και κορίτσια και αγόρια", έχει πει σε συνέντευξη της. Εκείνη την περίοδο, όμως, η Adele λόγω της πρόωρης επιτυχίας της εθίστηκε στο αλκοόλ. Στην πρώτη της περιοδεία μάλιστα ενώ βρισκόταν στη σκηνή έπεσε από το σκαμνί που καθότανε και ξέχασε τα λόγια των τραγουδιών που η ίδια είχε γράψει. Πάλεψε πολύ και τελικά κατάφερε μετά από τρία χρόνια να βγάλει το ποτό από τη ζωή της. Στο δεύτερο άλμπουμ με τίτλο "21" τα τραγούδια της αναφέρονται σε ένα ειδύλλιο ανάμεσα σε ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που το λένε Adele. "Ασχολούμαι με διαφορετικά πράγματα τώρα. Είμαι πιο υπομονετική, πιο επιεικής, πιο ειλικρινής κι έχω επίγνωση των ελαττωμάτων μου. Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους μας μεγαλώνοντας. Το "19" μιλούσε για το τι μου συνέβη τότε, που ήμουν και ποια ήμουν".

Το 2011 υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στις φωνητικές της χορδές. "Δεν έχω καμία απολύτως άλλη επιλογή από το να αναρρώσω πλήρως αλλιώς θα χάσω τη φωνή μου για πάντα", είχε πει. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά για την Adele, η οποία απ' 'ο,τι φαίνεται θα μας συντροφεύει με τα υπέροχα τραγούδια της για πολλά χρόνια.

Από τον Οκτώβριο διανύει την καλύτερη φάση της ζωής της καθώς ήρθε στον κόσμο ο καρπός του έρωτά της με τον 36χρoνo Simon Konecki. Όλοι αυτοί όμως που κατά καιρούς την έχουν χλευάσει για τα περιττά της κιλά δε διστάζουν να γράψουν στο twitter αρνητικά σχόλια ακόμα και για το γιο της. Η Adele έχει απαντήσει όμως σε όλους αυτούς στο παρελθόν "Μου αρέσει να βλέπω το στήθος και τα οπίσθια της Lady Gaga και της Kate Perry...Είναι ωραία...Αλλά αυτά δεν αφορούν τη μουσική μου...Δεν κάνω μουσική για τα μάτια αλλά για τα αυτιά".