Η αγαπημένη σχεδιάστρια των stars

Εχει επιμεληθεί στυλιστικά τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές, έχει κερδίσει ένα βραβείο Emmy, έχει προταθεί για Oscar, το όνομά της φιγουράρει στη λίστα των εκατό ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στο χώρο της μόδας σύμφωνα με το περιοδικό "Time", δεκάδες celebrities εμπιστεύονται το στυλ τους στα χέρια της, στις φλέβες της κυλάει ελληνικό αίμα...

Η εκκεντρική και πρωτοποριακή σχεδιάστρια μόδας Patricia Field, η οποία έχει δημιουργήσει αμέτρητες τάσεις στη μόδα, μεταξύ των οποίων και το κολάν, γεννήθηκε το 1941 στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας της ήταν από την Κωνσταντινούπολη και η μητέρα της από τη Μυτιλήνη. Και οι δύο μετανάστευσαν σε μικρή ηλίκία στη Νέα Υόρκη.   

Η Patricia μεγάλωσε στο Queens της Astoria και από πολύ μικρή ασχολήθηκε με το σχέδιο μόδας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Φιλοσόφια και εργάστηκε στο πολυκατάστημα Alexander's. To 1966 άνοιξε το πρώτο της μαγαζί κοντά στο Πανεπιστήμιο και οι πρώτες της πελάτισσες όπως η ίδια έχει πει ήταν φοιτήτριες.  

H Patricia συναντήθηκε με τη Sarah Jessica Parker κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του "Miami Rhapsody", το 1995. Η ηθοποιός ενθουσιάστηκε από τις συλλογές της Patricia, έγιναν φίλες και ξεκίνησαν τη συνεργασία τους στη σειρά "Sex and the City".

Η σειρά έγινε διάσημη για τις ενδυματολογικές προτάσεις, όπως τα vintage κομμάτια ή τα παπούτσια του περίφημου Manolo Blahnik. Κάθε φορά που εμφανιζόταν η Carrie Bradshaw, ο γυναικείος πληθυσμός εκστασιαζόταν με το στυλ της και προσπαθούσε να το αντιγράψει. Δεν ήταν βέβαια για όλες εύκολο καθώς ό,τι φορούσε έφερε την υπογραφή κάποιου μεγάλου σχεδιαστή. Εκτός από μια εξαίρεση. Η λευκή tutu φούστα, την οποία φορούσε στους τίτλους αρχής της σειράς. Oπως αποκάλυψε η Patricia, την αγόρασε από καλάθι και κόστισε λιγότερο από 5 ευρώ, αποδεικνύοντας ότι τελικά το στυλ δεν είναι μόνο υπόθεση χρημάτων.

Για τη δουλειά της στο "Sex and the City", η Field απέσπασε ένα Emmy και τέσσερα βραβεία Costume Designers Guild. "Τα ρούχα βοηθούν να πεις την ιστορία και να καθορίσεις το χαρακτήρα. Ποτέ δεν προσπάθησα συνειδητά να δημιουργήσω μόδα. Αυτό που πραγματικά θέλω είναι να δημιουργώ όμορφα ρούχα, που να λένε την ιστορία", έχει δηλώσει.

Το 2007 εργάστηκε στην ταινία "The Devil Wears Prada" με τη Meryl Streep, όπου κέρδισε την υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Κοστουμιού. Σε συνέντευξη της βέβαια η ίδια έχει παραδεχτεί ότι έντυνε το cast των ηθοποιών συνδυάζοντας κομμάτια από άλλους σχεδιαστές και δε χρησιμοποίησε δικά της σχέδια.

Η Patricia επέστρεψε το 2008 με τα κοστούμια για το "Sex and the City: The Movie" και συνέχισε με το "Sex and the City 2", το 2010. Την υπογραφή της φέρουν αλλές δύο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές το "Hope & Faith" και το "Ugly Betty". Έχει εργαστεί στην ασιατική αγορά δημιουργώντας το 2010 τα κοστούμια για την κινεζική ταινία "Go Lala Go" και για την Ταϊβανέζικη τηλεοπτική σειρά "The Material Queen".

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή η Patricia έχει παραδεχτεί ότι είναι ομοφυλόφιλη και διατηρεί μακροχρόνια σχέση με την ενδυματολόγο Rebecca Weinberg, με την οποία έχει συνεργαστεί στο "Sex And The City".

Η αγαπημένη σχεδιάστρια των αστέρων του Χόλιγουντ μιλάει ελληνικά και επισκέπτεται τη χώρα μας αρκετά συχνά καθώς διατηρεί φιλικές σχέσεις με την Άννα Βίσση και το Φώτη Σεργουλόπουλο. Ένα από τα όνειρά της είναι να αγοράσει ένα σπίτι το οποίο θα είναι δίπλα στο νερό ή θα έχει θέα στον Παρθενώνα γιατί όπως χαρακτηριστικά έχει πει: "κάθε φορά που κοιτάω την Ακρόπολη, νιώθω λες και μόλις πήρα μία δόση οξυγόνου".