Η πιο ακριβοπληρωμένη τηλεοπτική ηθοποιός

Η πιο ακριβοπληρωμένη τηλεοπτική ηθοποιός

Έχει χαρακτηριστεί μια από τις πιο ταλαντούχες και ισχυρές γυναίκες της Λατινικής Αμερικής ενώ οι New York Times την έχoυν συμπεριλάβει στη λίστα "Faces to Watch". Η star της τηλεοπτικής σειράς του ABC "Modern Family", Sofía Vergara σύμφωνα με την ετήσια λίστα του οικονομικού περιοδικού Forbes είναι η πιο ακριβοπληρωμένη τηλεοπτική ηθοποιός, κερδίζοντας μέσα σε ένα χρόνο 30 εκατομμύρια δολάρια!

Η Sofía Margarita Vergara γεννήθηκε στο Barranquilla της Κολομβίας τον Ιούλιο του 1972. Σε ηλικία 18 χρόνων, η "Toti" όπως την αποκαλούσαν τα πέντε αδέρφια της, παντρεύτηκε τον παιδικό της έρωτα Joe Gonzalez και το Σεπτέμβριο του 1992 ήρθε στον κόσμο ο γιος τους Manolo. Ένα χρόνο μετά όμως το ζευγάρι χώρισε και η Sofia μπήκε στο Πανεπιστήμιο για να σπουδάσει οδοντιατρική. Τρία χρόνια μετά όμως αποφάσισε να παρατήσει τις σπουδές της και να επικεντρωθεί στην καριέρα της στο modeling και την τηλεόραση, που ήδη είχε ξεκινήσει μετά την ανακάλυψή της από ένα φωτογράφο σε παραλία της Κολομβίας. Στα τέλη της δεκαετίας του '90 είχε ήδη ξεκινήσει να εμφανίζεται σε κάποιες τηλεοπτικές σειρές ενώ το 2002 έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη με το ρόλο της Nina στην ταινία "Big Trouble" και ένα χρόνο μετά ακολούθησε η ταινία "Chasing Papi".

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας πρωταγωνίστησε σε δύο ταινίες του Tyler Perry, "Meet the Browns" και "Madea Goes to Jail", το 2008 και το 2009, αντίστοιχα. Το 2009 έκανε και το ντεμπούτο της στη σκηνή του Broadway με το έργο "Mama Morton in Chicago" ενώ άρχισε να υποδύεται τη sexy Gloria Delgado-Pritchett στην τηλεοπτική σειρά του ABC "Modern Family", χάρη στην οποία έγινε star.

Η σειρά από την πρώτη στιγμή σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία και σύντομα κέρδισε πολλά βραβεία Emmy. H Vergara συνολικά για την εξαιρετική ερμηνεία της έχει αποσπάσει τρεις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, τέσσερις για Primetime Emmy και επτά για Screen Actors Guild. To 2011 μετά τις ταινίες "The Smurfs" και "New Year’s Eve" έδωσε τη φωνή της στο ρόλο της Carmen στο sequel της ταινίας "Happy Feet" της Warner Bros. Το 2012 εμφανίστηκε στην ταινία "The three Stooges" και το 2013 ακολούθησαν οι "Machete Kills" και "Fading Gigolo".

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή τον Ιούλιο του 2012 ανακοίνωσε τον αρραβώνα της με το νεοϋορκέζο ιδιοκτήτη εταιρείας παραγωγής, Nick Loeb.