The mean girl

The mean girl

Αν και είναι προικισμένη με ένα έμφυτο υποκριτικό ταλέντο και μια φυσική ομορφιά, τα τελευταία χρόνια έχοντας βρεθεί δεκάδες φορές σε αίθουσες δικαστηρίων αλλά και στη φυλακή, μπαινοβγαίνει σε κλινικές απεξάρτησης προκειμένου να βγάλει από τη ζωή της το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Η Lindsay Lohan είναι μία ιδιαίτερα ταλαντούχα ηθοποιός αλλά είχε την ατυχία να μην έχει δίπλα της ανθρώπους να τη στηρίξουν και να την καθοδηγήσουν με αποτέλεσμα σήμερα στα 27 της να παλεύει με τους δαίμονες της.

Η Lindsay Dee Lohan γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1986 στη Νέα Υόρκη. Ξεκίνησε την καριέρα της στα τρία της χρόνια πρωταγωνιστώντας σε διαφημιστικά. Εμφανίστηκε σε τουλάχιστον 60 τηλεοπτικά spots και 100 έντυπες διαφημίσεις και το 1998 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία της Disney "The Parent Trap", η οποία σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Αυτή η επιτυχία ήταν και ο λόγος που στη συνέχεια εμφανίστηκε σε αρκετές ακόμα ταινίες της Disney μεταξύ των οποίων οι "Freaky Friday" το 2003 και "Confessions of Teenage Drama Queen" το 2004. Ωστόσο ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην ταινία "Mean Girls" την ίδια χρονιά πραγματικά την έκανε star.

Η ταινία αγαπήθηκε από το κοινό και τους κριτικούς και η Lohan κέρδισε ένα Teen's Choice Award και ένα MTV Movie Award για την ερμηνεία της. Το 2005 επέστρεψε στη Disney για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία "Herbie: Fully Loaded", η οποία σημείωσε επίσης μεγάλη εμπορική επιτυχία. Εκείνη τη χρονιά κυκλοφόρησε και το pop album "Speak" το οποίο έγινε πλατινένιο. Το επόμενο της album με τίτλο "A Little More Personal" όμως δεν πήγε το ίδιο καλά ούτε και οι δύο ταινίες "Just My Luck" και "A Prairie Home Companion" που ακολούθησαν.

Η δημοσιότητα και η επιτυχία, την οποία απ’ό,τι φάνηκε δε μπόρεσε να διαχειριστεί, της έκαναν κακό. Ξενύχτια, προκλητικές φωτογραφήσεις, καταχρήσεις…Το Μάιο του 2007, η 21χρονη ηθοποιός συνελήφθη στο Beverly Hills καθώς οδηγούσε το αυτοκίνητό της υπό την επήρεια αλκοόλ ενώ βρέθηκε πάνω της μικροποσότητα κοκαΐνης, κάτι που επαναλήφθηκε δύο μήνες μετά. Η Lohan πέρασε τέσσερις ημέρες στις γυναικείες φυλακές και τον Αύγουστο του 2007 μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης στην Utah.

Σε συνέντευξη της τότε στο OK! Magazine είχε υποσχεθεί ότι θα προσπαθήσει να αλλάξει τη ζωή της. Το 2008 κι ενώ για άλλη μια φορά ήταν πρωτοσέλιδο αυτή τη φορά για τη σχέση που διατηρούσε με την DJ Samantha Ronson, εμφανίστηκε ως guest star στην τηλεοπτική σειρά "Ugly Betty" και στην τηλεταινία "Labor Pains".

Το 2010 όλοι πίστεψαν ότι είχε νικήσει τον κακό της εαυτό. Πρωταγωνίστησε στην ταινία "Machete" του Robert Rodriguez αλλά για άλλη μια φορά εισήχθη σε κέντρο αποτοξίνωσης. Το Νοέμβριο του 2012 υποδύθηκε την Elizabeth Taylor στην τηλεταινία "Liz & Dick" ενώ το 2013 πρωταγωνίστησε στην ταινία "The Canyons" κερδίζοντας εξαιρετικές κριτικές.

Τον περασμένο Αύγουστο η 27χρονη Lindsay έχοντας βρεθεί δεκάδες φορές στις αίθουσες των δικαστηρίων και μετά το έκτο εξιτήριο της από κλινική απεξάρτησης μιλώντας στην εκπομπή της Oprah Winfrey είπε χαρακτηριστικά ότι σκοπεύει πλέον "να σκάσει και να ακούσει" τους άλλους, καθώς οι προσωπικές της επιλογές δεν έφεραν μέχρι σήμερα κανένα καλό αποτέλεσμα. "Είμαι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού μου και το ξέρω και το παραδέχομαι" είπε. Η ίδια περιέγραψε τη ζωή της ως χαοτική, ξεκινώντας από την οικογένεια και τα παιδικά της χρόνια ωστόσο αρνήθηκε ότι οι γονείς της την "χρησιμοποίησαν", για να βγάλουν χρήματα. "Κανείς δεν είναι τέλειος" υποστήριξε για τους γονείς της. "Αγαπώ την οικογένειά μου και δε νομίζω ότι έκαναν κάτι σκόπιμα, είναι απλώς γονείς".