Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου

Τη γνωρίσαμε ως Miranda Hobbes μέσα από τη δημοφιλή σειρά "Sex and the City", ωστόσο η ηθοποιός Cynthia Nixon έχει διαγράψει μια εξαιρετική πορεία στη σκηνή του Broadway με παραστάσεις που έχουν μαγνητίσει το κοινό κι έχουν κερδίσει ακόμα και τους πιο αυστηρούς κριτικούς.  

Η Cynthia Nixon γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1966 στη Νέα Υόρκη. Είναι κόρη της ηθοποιού Anne Knoll και του δημοσιογράφου Walter E. Nixon. Μετά την αποφοίτησή της παρακολούθησε το Barnard College ωστόσο σε ηλικία 12 χρόνων είχε πρωταγωνιστήσει στο "After School Special" του ABC ενώ από την εφηβεία της είχε ξεκινήσει να εμφανίζεται στη θεατρική σκηνή. Το 1980 έκανε το ντεμπούτο της στο Broadway με το έργο "The Philadelphia Story" και την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στην ταινία "Little Darlings".

Τα επόμενα χρόνια ενσάρκωσε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους στη σκηνή, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο κάτι που συνεχίστηκε και τη δεκαετία του ’90 με την καριέρα της να έχει ανοδική πορεία. Το 1995 ήταν για πρώτη φορά υποψήφια για Tony Award για την ερμηνεία της στο θεατρικό έργο "Indiscretions" και δύο χρόνια μετά πέρασε από οντισιόν και κέρδισε το ρόλο της Miranda Hobbes στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "Sex and the City". Ο ρόλος της έξυπνης και επιτυχημένης γυναίκας, η οποία όμως έχει φοβίες, ενίοτε είναι νευρωτική ενώ μεταμορφώνεται σε άλλη όταν γίνεται μητέρα, το 2004 της χάρισε ένα Emmy.

Μετά το "Sex and the City" η Cynthia έβαλε τα δυνατά της προκειμένου να υπενθυμίσει το υποκριτικό της ταλέντο και τις δυνατότητες της.

Το 2005 εμφανίστηκε ως Eleanor Roosevelt στην τηλεταινία "Warm Springs" απέναντι στον Kenneth Branagh με τους κριτικούς να την αποθεώνουν ενώ ένα χρόνο μετά κέρδισε το πρώτο Tony Award για την ερμηνεία της στο θεατρικό έργο "Rabbit Hole".

Το 2012 δέχθηκε διθυραμβικές κριτικές για την εμφάνισή της στη σκηνή του Broadway στο έργο "Wit" όπου ενσάρκωσε μία καθηγήτρια φιλολογίας που πεθαίνει από καρκίνο και μεταμορφώνει το δωμάτιο του νοσοκομείου της σε χώρο γνώσης και αμφισβήτησης της γνώσης. Η Cynthia, η οποία για τις ανάγκες του ρόλου ξύρισε το κεφάλι της, έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας αποδεικνύοντας ότι πάνω στη σκηνή φαίνεται εάν κάποιος είναι καλός ηθοποιός ή όχι.  

Σε συνέντευξή της τον Απρίλιο του 2008 αποκάλυψε ότι δύο χρόνια πριν της είχαν διαγνώσει καρκίνο στο στήθος ωστόσο αποφάσισε να το κρατήσει κρυφό καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε δεν ήθελε παπαράτσι στο νοσοκομείο. Τότε εμφανιζόταν στη θεατρική παράσταση "The Prime of Miss Jean Brodie" και μάλιστα προγραμμάτισε να κάνει την επέμβαση Κυριακή για να μη λείψει από τη σκηνή.  

Η Nixon από το 1988 έως και το 2003 είχε σχέση με τον καθηγητή αγγλικών Danny Mozes, με τον οποίο απόκτησαν δύο παιδιά. Μετά το χωρισμό τoυς δημιούργησε δεσμό με την Christine Marinoni, η οποία το 2011 έφερε στο κόσμο ένα αγοράκι, το Max. Η Cynthia και η Christine αρραβωνιάστηκαν το 2009 και το Μάιο του 2012  παντρεύτηκαν στη Νέα Υόρκη.

Το 2007 μιλώντας για τη σχέση της με την Christine η ηθοποιός είχε πει "δεν αισθάνομαι ότι έχω αλλάξει. Ήμουν με άνδρες όλη μου τη ζωή και ποτέ δεν είχα ερωτευτεί μια γυναίκα. Όταν μου συνέβη δε μου φάνηκε παράξενο. Είμαι απλά μια γυναίκα ερωτευμένη με μια άλλη γυναίκα".