Botox ή Υαλουρονικό οξύ ;

Και τα δύο υπόσχονται να αναζωογονήσουν το πρόσωπο και να μειώσουν την ένταση των ρυτίδων ενώ κατατάσσονται στις ενέσιμες, μη επεμβατικές θεραπείες. Όμως το καθένα λειτουργεί διαφορετικά, διαφοροποιώντας φυσικά και το αποτέλεσμα! Διαβάστε τις κύριες διαφορές τους!

Botox: είναι από τις πιο δημοφιλής ενέσιμες θεραπείες. Χρησιμοποιείται από τους πλαστικούς χειρούργους πάνω από μια δεκαετία και συνεχώς προσφέρει εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα. Η δραστική ουσία, η οποία είναι μια τοξίνη, η οποία επεξεργάζεται  κάτω από πολύ αυστηρές προδιαγραφές, με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ασφαλής για χρήση στον ανθρώπινο οργανισμό. Όταν εισάγεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, λειτουργεί μπλοκάροντας τα σήματα που στέλνουν τα νεύρα στους μυς μιας συγκεκριμένης περιοχής του σώματος/προσώπου, με αποτέλεσμα την προσωρινή «παράλυση» τους. Αυτή η αδρανοποίηση τις κίνησης των μυών, δίνει πιο χαλαρή έκφραση στο πρόσωπο κάνοντας έτσι τις ρυτίδες λιγότερο εμφανείς. Τα πιο συνήθη σημεία του προσώπου που εφαρμόζεται είναι το ''πόδι της χήνας'', η περιοχή ανάμεσα στα φρύδια και το μέτωπο. Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 6 μήνες και μετά από αυτό το διάστημα μπορεί να επαναληφθεί.

Υαλουρονικό Οξύ: εκτός από την τεχνητή παρασκευή του, είναι μια ουσία που παράγεται και από τον οργανισμό μας που όμως με τα χρόνια φθίνει σε ποσότητα. Το κύριο χαρακτηριστικό που προσφέρει είναι ενυδάτωση και «γέμισμα» στα σημεία που εφαρμόζεται. Χρησιμοποιείται κυρίως για να γεμίσει τα λεπτά χείλια, τα «άδεια» μάγουλα-μήλα, να μειώσει το βάθος των ρυτίδων γύρω από τη μύτη και το στόμα αλλά και να διορθώσει ουλές από σημάδια ακμής.

Και ενώ το Botox και το Υαλουρονικό οξύ, παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για διαφορετικά αισθητικά προβλήματα, μια πρόσφατη έρευνα από την Αμερικανική Ένωση Δερματολογικής Χειρουργικής, υποστηρίζει ότι μπορούν να εφαρμοστούν συνδυαστικά, το λεγόμενο ''Liquid Face Lift'' προσφέροντας αποτελέσματα με μεγαλύτερη διάρκεια και επιτυχία!