Πλαστική μετά από μεγάλη απώλεια βάρους!

Οι επεμβάσεις απώλειας βάρους όπως το γαστρικό bypass ανήκουν στην κατηγορία της βαριατρικής χειρουργικής και μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους με ακραία παχυσαρκία, να χάσουν κιλά. Όμως, οι περισσότεροι από τους ασθενείς που υποβάλλονται σε κάποια επέμβαση απώλεια βάρους, δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες που μπορούν να τους απαλλάξουν από το περιττό δέρμα που ίσως αποκτήσουν μετά την μεγάλη μείωση των κιλών τους!

Ερευνητές από την Αμερικανική Ένωση Πλαστικών Χειρούργων της Αμερικής, υποστηρίζουν ότι το 75% των ασθενών δεν γνωρίζουν για την επέμβαση γλυπτικής σώματος (body contouring). Η απότομη απώλεια βάρους σε υπέρβαρους ασθενείς αφήνει πίσω της εμφανή χαλάρωση δέρματος που δεν μπορεί μόνο να τους ενοχλεί αισθητικά αλλά και να προκαλέσει δερματικά προβλήματα, μολύνσεις και να δυσχεράνει τις κινήσεις τους.

Σε έρευνα που έγινε με 284 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε επέμβαση απώλεια βάρους, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μόνο το 25% από αυτούς γνώριζαν ή σκεφτόντουσαν μια επέμβαση γλυπτικής σώματος.

Οι πλαστικοί χειρούργοι πάντως, υποστηρίζουν ότι είναι λογικό μετά από μια μεγάλη μείωση βάρους, ο ασθενής να γυμναστεί και να περιμένει να δει πώς θα αναδιαμορφωθεί το σώμα του, ειδικά αν είναι σε ηλικία κάτω των 50 ετών, προτού προχωρήσει σε μια διορθωτική πλαστική επέμβαση.

Η κοιλιοπλαστική, η ανόρθωση στήθους, γλουτών και μηρών μπορούν να εξομαλύνουν όχι μόνο την μορφή του σχήματος των σημείων αυτών αλλά και το τόνο του ιστού, απομακρύνοντας το περιττό δέρμα! Το αποτέλεσμα είναι ένα πιο ομοιόμορφο σώμα.