Η Αμερική δεν είναι πρώτη στις πλαστικές επεμβάσεις!

Οι Η.Π.Α αδιαμφισβήτητα έχουν τυπωθεί στο μυαλό μας ότι κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού που έχει υποβληθεί σε κάποια αισθητική επέμβαση. Όταν πρόκειται για ζητήματα ομορφιάς, η Αμερική είναι η χώρα που κάποιος εύκολα θα σκεφτεί ότι δεν διακρίνεται για προσωπικότητες με…φυσική ομορφιά!

Πράγματι, ο Αμερικανικός Σύλλογος Πλαστικών Χειρούργων, υποστηρίζει ότι 14.6 εκατομμύρια πλαστικές επεμβάσεις, διεξήχθησαν στην Αμερική το έτος 2012, δείχνοντας αύξηση κατά 5% σε σχέση με το 2011.

Αλλά, σύμφωνα με την Διεθνή Κοινότητα Αισθητικών Πλαστικών Επεμβάσεων και την Goldman Sachs, οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές των πλαστικών επεμβάσεων δεν είναι οι ΗΠΑ αλλά η Ιταλία, η Ελλάδα και η Κορέα.

Το 2011, οι τρεις αυτές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας, είχαν τα μεγαλύτερα ποσοστά σε αισθητικές επεμβάσεις ανά 1,000 άτομα παρότι βέβαια η Βραζιλία, η Κολομβία και η Αμερική δεν είναι και πολύ πίσω.

Πάντως, αν είναι η φυσική ομορφιά που αναζητούμε ο χάρτης δείχνει την Αφρική, την Σκανδιναβία και την Γροιλανδία να έχουν ελάχιστα έως αμελητέα ποσοστά πλαστικών επεμβάσεων.