Επανόρθωση ζυγωματικών!

 

Σύμφωνα με τους δερματολόγους τα νεανικά πρόσωπα, συμφωνούν σε έναν κανόνα που ονομάζουν «το τρίγωνο της νεότητας». Αυτό σημαίνει ότι, αν τραβήξουμε μια οριζόντια γραμμή στο ύψος των αυτιών που ξεκινά από το υψηλότερο σημείο των ζυγωματικών και ενώσουμε με δυο πλάγιες γραμμές δεξιά και αριστερά που καταλήγουν στο σαγόνι ώστε να σχηματίζεται ένα ανάποδο τρίγωνο, τότε το φαρδύτερο σημείο πρέπει να είναι στα μάγουλα. Όσο μεγαλώνουμε όμως, τα μάγουλα «ξεφουσκώνουν» και το δέρμα «πέφτει» προς το σαγόνι, αναποδογυρίζοντας το νοητό αυτό τρίγωνο με αποτέλεσμα το φαρδύτερο σημείο να βρίσκεται στο κάτω μέρος του προσώπου!

Για την διόρθωση αυτού του χαρακτηριστικού της ώριμης ηλικίας, οι πλαστική χειρουργική εισήγαγε το «γέμισμα» των ζυγωματικών, το οποίο επαναφέρει την νεανική πληρότητα και σφριγηλότητα στα μάγουλα. Οι τρόποι για να γίνει αυτό είναι δύο: επεμβατικά με την χρήση εμφυτευμάτων και μη επεμβατικά με την χρήση ενέσιμων ουσιών.

Εμφυτεύματα: για να γεμίσουν τα μάγουλα χρησιμοποιούνται εμφυτεύματα σιλικόνης που δίνουν ανόρθωση και μόνιμα αποτελέσματα. Αυτή η μέθοδος ως πιο ακραία, χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που πρέπει να δημιουργηθεί πολύς όγκος στα μάγουλα.

Ενέσιμα υλικά: μπορεί αν γίνει με υαλουρονικό οξύ όπου υπάρχει μεγαλύτερο έλεγχος στο αποτέλεσμα καθώς φαίνεται σταδιακά και ο ασθενής μπορεί να έχει μια προεπισκόπηση του πως θα ήταν αν είχε επιλέξει εμφυτεύματα ή μεταμόσχευση λίπους ενώ το αποτέλεσμα φθίνει με την πάροδο των μηνών.
Ένα άλλο ενέσιμο υλικό είναι το λίπος από τον ίδιο τον ασθενή, όπου αφαιρείται από ένα άλλο σημείο καθαρίζεται και επανατοποθετείται στα ζυγωματικά. Το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό από κάθε άλλη μέθοδο, διαρκεί πολύ περισσότερο αλλά καθώς το λίπος τείνει να εξαφανίζεται, είναι ένα απρόβλεπτο υλικό ως προς το τελικό αποτέλεσμα που θα έχει... Και στα δυο υλικά, ο πλαστικός με την χρήση μιας μικροσκοπικής κάννουλας μεταφέρει την ουσία βαθιά στα μάγουλα, «ακουμπώντας» την ακριβώς πάνω από το κόκαλο των ζυγωματικών.