Τσακώθηκε με τον καλύτερό του φίλο!

Το παιδί σας τις τελευταίες ημέρες είναι ιδιαίτερα μελαγχολικό ενώ κάθε φορά που του προτείνετε να συναντηθεί με τον καλύτερό του φίλο για να παίξουν σας λέει "όχι"! Υποψιάζεστε ότι έχει μαλώσει μαζί του και αναρωτιέστε πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση δεδομένου ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μάθει από μικρό να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις.

Ακούστε το παιδί σας

Με όλη σας την προσοχή ακούστε τι έχει να σας πει το παιδί σας και σε καμία περίπτωση μην είσαστε επικριτική. Αποφύγετε σχόλια του τύπου "ο Κώστας δεν είναι καλό παιδί" ή "πάντα ήξερα πως δε μπορείς να εμπιστευτείς τον Κώστα" καθώς το μόνο που θα καταφέρετε είναι να θυμώσει περισσότερο το παιδί σας. Θα πρέπει να είσαστε συγκαταβατική και να εκφράσετε τη λύπη σας για αυτή την εξέλιξη.

Προσοχή στις συμβουλές

Φυσικά και θα πρέπει να δώσετε στο παιδί σας κάποια συμβουλή χωρίς όμως να το πιέσετε να κάνει αυτό που του λέτε. Εάν έχετε βγάλει το συμπέρασμα πως φταίει το παιδί σας, καλό είναι να πείτε με ευγενικό τρόπο "δε νομίζεις πως πλήγωσες τον Κώστα;".

Μην ανακατευτείτε

Όσο και να στεναχωριέστε βλέποντας πληγωμένο το παιδί σας σε καμία περίπτωση μην καλέσετε το φίλο του ή τους γονείς του στο σπίτι σας για να φτιάξετε τη σχέση τους.

Μοιραστείτε το παρελθόν σας

Θα βοηθήσει αρκετά το παιδί σας να μάθει πως και  εσείς στην ηλικία του είχατε βιώσει παρόμοια προβλήματα με κάποιον φίλο σας.