Όλοι περιμένουμε από ένα μωράκι να κλαίει συνεχώς αλλά τι γίνεται στην περίπτωση που ένα μεγαλύτερο παιδί δε φαίνεται να μεγαλώνει και να ξεπερνάει αυτό το στάδιο; Αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε όταν το παιδί σας φωνάζει, κλαίει κι έχει άσχημες αντιδράσεις;
Μη φωνάζετε κι εσείς. Αποφύγετε να βάζετε κι εσείς τις φωνές προσθέτοντας κι άλλη ένταση. Κρατήστε τη φωνή σας ήπια και ήρεμη, μιλήστε του και προσπαθήστε να το ηρεμήσετε.
Ζητήστε βοήθεια. Μην νιώθετε ενοχές. Το γεγονός ότι μπορεί να χρειαστείτε τη βοήθεια τρίτων δε σημαίνει ότι δεν είσαστε καλή μητέρα. Για να μη χάσετε τον έλεγχο, ζητήστε από το σύζυγό σας να πάει το παιδί μια βόλτα για να ηρεμήσει. Δε χρειάζεται να νιώθετε άσχημα, όλες οι μητέρες έχουν περάσει από αυτό το στάδιο. Εάν σας παρηγορεί σκεφτείτε πως αυτό το στάδιο δε θα κρατήσει για πάντα.
Αναρωτηθείτε για ποιο λόγο κλαίει. Σκεφτείτε εάν κλαίει και έχει άσχημη αντίδραση σε συγκεκριμένες στιγμές, όπως όταν πεινάει, όταν βαριέται ή όταν είναι κουρασμένο. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά φωνάζουν για να δείξουν ότι κάτι τα ενοχλεί. Εάν τσιρίζει όταν το κάνετε μπάνιο ρωτήστε το με ήρεμο τρόπο εάν θέλει να το βγάλετε από τη μπανιέρα. Όταν αρχίσει να επικοινωνεί το τι θέλει και το τι το ενοχλεί θα έχει λιγότερους λόγους να φωνάζει.