Δείξτε καθημερινά την αγάπη σας στο παιδί σας!

Αγκαλιές, φιλιά, παιχνίδια...Το παιδί σας έχει ανάγκη να νιώθει καθημερινά την αγάπη και τη στοργή σας καθώς αισθάνεται ασφάλεια, του φτιάχνει η διάθεση ενώ τονώνεται η αυτοπεποίθησή του. Θέλετε να μάθετε πώς να του δείχνετε την αγάπη σας;

Πείτε στο παιδί σας "σε αγαπώ" κατά τη διάρκεια κάθε δραστηριότητάς σας.

Κάντε του μασάζ καθώς το άγγιγμά σας το κάνει να νιώθει ασφάλεια και το βοηθάει να έχει καλύτερη ποιότητα στον ύπνο του.

Εάν κάνει σκανδαλιά μην του βάλετε τις φωνές. Αγγίξτε το με τρυφερότητα και εξηγήστε του ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό. Εάν για παράδειγμα χτυπήσει ένα παιδάκι, γονατίστε, πιάστε του το χεράκι και με ήρεμο τόνο στη φωνή σας εξηγήστε του ότι δεν πρέπει να το κάνει γιατί το άλλο παιδάκι πονάει.

Αφήστε το να κάνει μερικά λάθη και μετά ακούστε το με στοργή και δείξτε του ότι το εμπιστεύεστε.

Εκτός από τις δημιουργικές δραστηριότητες που κάνετε μαζί του, χαρίστε του ξέγνοιαστες και ευχάριστες στιγμές παίζοντας μαξιλαροπόλεμο, κάνοντας γκριμάτσες, χορεύοντας...

Να είσαστε δίπλα του όταν αποτυγχάνει σε κάτι. Να θυμάστε πάντα ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη την αγκαλιά και στις καλές και στις κακές στιγμές.

Μην ξεχνάτε όμως ότι θα πρέπει να σέβεστε τα όριά του. Προσπαθήστε να μην το "πνίγετε" στις αγκαλιές εάν ενοχλείται και φυσικά μην το εξαναγκάζετε να αγκαλιάσει ή να φιλήσει κάποιον εάν δε θέλει.