Πώς να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση της κόρης σας!

Η κόρη σας παρόλο που είναι πολύ μικρή σε ηλικία έχει ήδη αρχίσει να αγχώνεται για την εμφάνισή της. Ανησυχεί για το βάρος της, δεν της αρέσουν τα μαλλιά της, θεωρεί ότι οι φίλες της είναι πιο όμορφες από εκείνη…Αναρωτιέστε με ποιον τρόπο μπορείτε να ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή της βοηθώντας τη να αγαπήσει και να αποδεχτεί τον εαυτό της όπως ακριβώς είναι;

Ακόμα κι αν καθημερινά της επισημαίνετε πόσο όμορφη και ξεχωριστή είναι, δεδομένου ότι ένας παράγοντας που παίζει ρόλο στην αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση που αισθάνεται ένα κορίτσι είναι η ταύτισή της με τη μητέρα της, η οποία αποτελεί το θηλυκό πρότυπό της, εάν εσείς έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση το πιο πιθανό είναι να αποκτήσει και η κόρη σας. Οπότε σταματήστε να παραπονιέστε μπροστά της για το βάρος σας, τις ρυτίδες και τις ραγάδες σας καθώς δε τη βοηθάτε. Εάν η κόρη σας νιώθει πως η μαμά της είναι μια όμορφη γυναίκα τότε ίσως πιστέψει ότι κι εκείνη μεγαλώνοντας θα είναι όμορφη.

Όσο κι αν ακούγεται αντιφατικό, τα παιδιά δεν επιθυμούν απεριόριστη ελευθερία. Θέλουν να αισθάνονται ότι υπάρχουν όρια και ότι οι γονείς τους είναι ισχυροί. Βάζοντας στην κόρη σας κάποια όρια και μαθαίνοντας την να έχει πειθαρχία, μεταξύ άλλων τη βοηθάτε να μην είναι ανυπόμονη και φυσικά να μη συμπεριφέρεται με υποτιμητικό τρόπο στους άλλους. Πρέπει να μάθει ότι ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από εκείνη και φυσικά να νιώθει εντάξει με αυτό.

Θα πρέπει να μάθετε στην κόρη σας πόσο σημαντικό είναι να ξεχωρίζει. Φυσικά και σε αυτή την ηλικία έχει την ανάγκη να ενταχθεί σε μια ομάδα και να κάνει πράγματα που συνηθίζουν να κάνουν τα κορίτσια της ηλικίας της ωστόσο θα πρέπει να ξέρει ότι είναι σημαντικό να είναι ο εαυτός της κι εσείς πρέπει να τη βοηθήσετε να βρει και να αναπτύξει τα ταλέντα της.

Η κόρη σας έχει ανάγκη να γνωρίζει ότι την αγαπάτε και την αποδέχεστε για αυτό που είναι. Φροντίστε να μην της περάσετε τις ανασφάλειες σας και να της μάθετε ότι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και όμορφος με το δικό του τρόπο.