Είναι ερωτευμένο…

Από την ημέρα που συνάντησε η κόρη σας εκείνο το αγοράκι στην παιδική χαρά, δε σκέφτεται τίποτα άλλο από το πότε θα ξαναπάτε. Την ενδιαφέρει τι θα φορέσει ενώ διακρίνετε μία πονηρή έκφραση στο πρόσωπό της…Αναρωτιέστε τι αισθάνεται το παιδί σας και πώς πρέπει να του συμπεριφερθείτε;

Τι αισθάνεται το παιδί σας

Σίγουρα έχει ερωτικά συναισθήματα αλλά μπορεί επίσης να είναι σε φάση που προσπαθεί να μιμηθεί τους μεγάλους.

Το παιδί σας συνειδητοποίησε πως δε μπορεί να παντρευτεί εσάς ή το μπαμπά του και ότι μπορεί να συναντάει έξω από το σπίτι ανθρώπους που του αρέσουν.

Ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση

Εάν σας μιλήσει για την αγαπημένη του ή τον αγαπημένο του θα πρέπει να του δείξετε πως αναγνωρίζετε τα συναισθήματά του έτσι ώστε να νιώθει ελεύθερο να συνεχίσει να έχει ερωτικά συναισθήματα και να σας μιλάει για αυτά.

Δεν πρέπει μπροστά του να φανερώνετε σε άλλους το μυστικό του. Μην το κοροϊδέψετε ακόμα και αν νιώθει συναισθήματα για κάποια φίλη σας ή για κάποιον φίλο σας.

Μην εκστασιάζεστε με τα κατορθώματά του καθώς το προτρέπετε να θέλει να μεγαλώσει γρήγορα κάνοντάς το να μιμείται τους μεγάλους.

Όταν βιώσει την πρώτη του ερωτική απογοήτευση...

Καθησυχάστε το παιδί σας λέγοντάς του ότι καταλαβαίνετε πως νιώθει ωστόσο έτσι είναι η ζωή. Στη συνέχεια κάντε αντιπερισπασμό επισημαίνοντάς του πόσο σημαντικό είναι στη ζωή μας να έχουμε φίλους στους οποίους μπορούμε να βασιστούμε και στη συνέχεια ανοίξτε μια κουβέντα για τον καλύτερο φίλο του.