Επισκέπτεται site με πορνογραφικό περιεχόμενο

Το παιδί σας τον τελευταίο καιρό είναι κολλημένο μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του μέχρι αργά το βράδυ και σερφάρει στο internet. Όταν βρήκατε την ευκαιρία και πήγατε να ελέγξετε τα site που επισκέπτεται, διαπιστώσατε ότι ως επί το πλείστον ήταν πορνογραφικού περιεχομένου. Αναρωτιέστε πώς πρέπει να χειριστείτε την κατάσταση;  

Η σεξουαλική περιέργεια είναι απόλυτα φυσιολογική. Οι έφηβοι γύρω στα δεκατέσσερα με δεκαπέντε έχουν την ανάγκη να μάθουν περισσότερα και σήμερα υπάρχουν πολλοί τρόποι να ικανοποιήσουν αυτή την περιέργεια. Συνήθως μετά από κάποιες εμπειρίες, νιώθουν ελαφρώς αηδιασμένοι από το επαναληπτικό στοιχείο αυτών των σκηνών και στρέφονται σε άλλα ενδιαφέροντα, περιμένοντας τις αληθινές ερωτικές επαφές. Εάν όμως η συνήθεια των site, των περιοδικών ή των dvd με πορνογραφικό περιεχόμενο δε φεύγει σιγά σιγά, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το παιδί αντιμετωπίζει μεγαλύτερες δυσκολίες, όπως ότι δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει κάποιο στάδιο ή ακόμα πως δε μπορεί να "χτίσει" αληθινές σχέσεις, κάτι που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. 

Ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση

Αρχικά να επισημάνουμε ότι θα πρέπει να σέβεστε την ιδιωτικότητα και την προσωπική ζωή του παιδιού σας.

Εάν λοιπόν υποψιάζεστε ή έχετε διαπιστώσει πως το παιδί σας έρχεται σε επαφή με πορνογραφικό υλικό δεν πρέπει να το φέρετε αντιμέτωπο με το γεγονός. Μιλώντας γενικά όμως θα πρέπει να του υπενθυμίσετε τους κανόνες ασφαλείας, ότι δηλαδή δεν πρέπει να δίνει ποτέ στοιχεία του και φωτογραφίες του σε αγνώστους και ότι θα πρέπει να αποφεύγει τις συνομιλίες στο διαδίκτυο με ανθρώπους που δε γνωρίζει. Ωστόσο, εάν η δραστηριότητα αυτή γίνεται πολύωρη θα πρέπει να του υπενθυμίσετε πως η πορνογραφία δεν είναι αληθινός έρωτας και ίσως θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.