Με το σύζυγό σας έχετε χωρίσει εδώ και πολλά χρόνια και το τελευταίο διάστημα έχετε βρει όλα όσα ζητούσατε στην αγκαλιά του νέου συντρόφου σας. Σκέφτεστε να κάνετε το επόμενο βήμα ωστόσο αναρωτιέστε ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του συντρόφου σας σε σχέση με το παιδί σας.
Η ποιότητα της σχέσης των εφήβων με τον πατριό ή τη μητριά εξαρτάται από τη μια πλευρά από την ανάγκη του εφήβου να εναντιωθεί στον έναν του γονέα κι από την άλλη από τη σωστή ή λάθος στάση του πατριού ή της μητριάς, οι οποίοι συχνά αποτελούν το στόχο της επιθετικότητας των παιδιών. Δεδομένου ότι τελείως διαφορετικές προσωπικότητες πρόκειται να ζήσουν κάτω από την ίδια στέγη, θα χρειαστεί χρόνος ώστε να γνωριστούν καλύτερα και να έρθουν κοντά. Η λέξη κλειδί είναι ο σεβασμός.
Ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση
Είναι αλήθεια πως το παιδί σας υφίσταται μια κατάσταση την οποία δεν έχει επιλέξει. Πρέπει να του αναγνωρίσετε το δικαίωμα να μη συμπαθεί τον καινούργιο σύντροφό σας, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δε θα απαιτήσετε από εκείνο να σέβεται τους κανόνες συμβίωσης.
Ο σύντροφός σας δεν είναι πατέρας του παιδιού σας και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε σχέση με τη συμπεριφορά του απέναντί του και απέναντί σας. Δηλαδή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παίρνει τη θέση σας όταν λείπετε, να του κάνει παρατηρήσεις ή να σας δίνει συμβουλές ανατροφής μπροστά στο παιδί σας.
Το παιδί σας θα πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να σας βλέπει και να σας μιλάει χωρίς να είναι παρών ο σύντροφός σας.
Φυσικά υπάρχουν και οι κανόνες καθημερινής ζωής οι οποίοι πρέπει να τηρούνται. Ο σύντροφός σας οφείλει να χτυπάει την πόρτα του δωματίου του παιδιού σας, να μην κάνει σχόλια για τη συμπεριφορά του ή τις σχολικές επιδόσεις του.