Έκλεψε!

Σας κάλεσαν από το αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς σας να πάτε να πάρετε το παιδί σας, το οποίο συνελήφθη μαζί με δύο φίλους του να κλέβουν πράγματα από το super market…Αναρωτιέστε πώς πρέπει να χειριστείτε την κατάσταση;

Ζούμε σε μια καταναλωτική κοινωνία, όπου όλα σχεδόν είναι φτιαγμένα γύρω μας για να γεννούν επιθυμίες. Πολλές φορές οι έφηβοι θέλουν να δοκιμάσουν τα όρια ανάμεσα στο "θέλω" και το "μπορώ" και τότε είναι που μπορεί να βγουν εκτός ορίων. Θα πρέπει να επισημάνουμε πως όταν μια κλοπή γίνεται συλλογικά είναι λιγότερο ανησυχητική καθώς υπάρχει πιθανότητα ο ένας έφηβος να παρέσυρε τον άλλον και από εγωισμό να έφθασαν σε αυτή την παράνομη πράξη.

Πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση

Θα πρέπει να πάρετε σοβαρά το γεγονός και να πάτε να επιστρέψετε μαζί του αυτά που πήρε από το μαγαζί ή να ζητήσετε από το παιδί σας να τα πληρώσει με το χαρτζιλίκι του.

Η τιμωρία του θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυστηρή ώστε να μην υπάρξει επανάληψη, ωστόσο θα πρέπει να το κάνετε να νιώσει πως το έχετε συγχωρήσει και το εμπιστεύεστε και πάλι.

Εάν πρέπει να πάτε να παραλάβετε το παιδί σας από το αστυνομικό τμήμα θα πρέπει με τη στάση σας χωρίς να αμφισβητήσετε το νόμο ή να δικαιολογήσετε την παράνομη πράξη να του δείξετε ότι παραμένετε η προστάτριά του.