Θυμώνει με το χιούμορ σας!

Είσαστε ένας άνθρωπος με χιούμορ, σας αρέσει να αστειεύεστε, να γελάτε και να πειράζετε τους άλλους. Το παιδί σας όμως δε δείχνει να απολαμβάνει αυτό το στοιχείο της προσωπικότητάς σας, όχι μόνο δε δέχεται τα πειράγματά σας αλλά εκνευρίζεται και σας κάνει μούτρα…

Το παιδί γύρω στα τρία του χρόνια αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως υπάρχουν οι αληθινές ιστορίες και οι ψεύτικες και παρόλο που του αρέσει να πειράζει μαζί με τη μαμά του για παράδειγμα το μπαμπά του και να γελάει, δε δέχεται εύκολα τα αστεία που αφορούν το ίδιο. Γύρω στα 7 με 8 του χρόνια όπου το παιδί "χτίζει" τον εαυτό του και τις περισσότερες φορές δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, βιώνει το χιούμορ των γονιών του σαν μια προσπάθεια να το μειώσουν και να το ταπεινώσουν με αποτέλεσμα να θυμώνει.

Τι πρέπει να κάνετε

Εάν το παιδί σας θίγεται με τα αστεία σας, δε θα πρέπει να μεγεθύνετε το πρόβλημα κάνοντας του για παράδειγμα παρατήρηση για τη συμπεριφορά του. Ρωτήστε το γιατί στεναχωρήθηκε και εξηγήστε του πως δεν είχατε καμία πρόθεση να το πληγώσετε. Υποσχεθείτε του ότι θα προσέχετε από εδώ και πέρα να μην το φέρετε ξανά σε δύσκολη θέση.

Μην το πειράζετε μπροστά σε τρίτους ακόμα και χαϊδευτικά.

Μη σταματάτε να κάνετε χιούμορ. Προτρέψτε το να κάνει κριτική σε άλλους και φυσικά σε εσάς και γελάστε μαζί του, ώστε μεγαλώνοντας να είναι σε θέση να κάνει αυτοκριτική και να μπορεί να αυτοσαρκάζεται.