Σχεδόν μέρα παρά μέρα ο διευθυντής του σχολείου του παιδιού σας σας καλεί για να σας κάνει παράπονα για τη συμπεριφορά του! Έντονα ενοχλημένος χαρακτηρίζει το παιδί σας αγενές, ανυπόφορο, προκλητικό, αδιάφορο για τους κανονισμούς του σχολείου…Αναρωτιέστε τι στάση πρέπει να κρατήσετε;
Οι προβληματικές συμπεριφορές συνήθως κάνουν την εμφάνισή τους στο γυμνάσιο, τότε που το παιδί βιώνει τις δυσκολίες και την αναστάτωση που φέρνει στη ζωή του η περίοδος της εφηβείας. Έχει ανάγκη να προκαλεί και να εναντιώνεται όχι μόνο στους γονείς τους αλλά και σε όλους του ενηλίκους μεταξύ των οποίων είναι και οι καθηγητές του. Επίσης, το παιδί σε αυτή τη φάση έχει ανάγκη να νιώσει ότι οι φίλοι του το παραδέχονται με αποτέλεσμα πολλές φορές για να το πετύχει να κάνει αταξίες ή να αυθαδιάζει στον καθηγητή του.
Πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση
Οι καθηγητές αντιπροσωπεύουν μια εξουσία την οποία οι γονείς μοιράζονται μαζί τους. Όταν δεν υποστηρίζετε το ρόλο τους και παίρνετε το μέρος του παιδιού σας είναι σαν να υποβαθμίζετε ακόμα και το δικό σας ρόλο.
Μη μοιράζεστε την άποψη και τα συναισθήματα του παιδιού σας για τους καθηγητές του ίσως γιατί έτσι ζείτε ξανά τα μαθητικά σας χρόνια. Θα πρέπει να του μάθετε να μην ξεπερνά τα όρια του σεβασμού και της ελάχιστης προσοχής απέναντι στο πρόσωπο του καθηγητή. Ανεξάρτητα από το αν είναι καλός μαθητής ή όχι θα πρέπει να μάθει να σέβεται τους καθηγητές, τους κανονισμούς και τα ωράρια του σχολείου του.