Δε θέλει πια να τρώει τις Κυριακές στη γιαγιά και τον παππού

Ενώ μέχρι πρότινος περίμενε με ανυπομονησία να έρθει η Κυριακή να πάτε να φάτε με τη γιαγιά και τον παππού, τώρα αρνείται να σας ακολουθήσει καθώς όπως λέει έχει κανονίσει κάτι άλλο! Γιατί το παιδί σας συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο και πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση;

Πρόκειται για μία φυσιολογική αντίδραση καθώς ο έφηβος νιώθει την ανάγκη να αμφισβητήσει τις οικογενειακές συνήθειες και να χτίσει τη ζωή του έξω από το πλαίσιο που του όριζαν μέχρι τώρα οι γονείς του.

Πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση

Θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα σε ό,τι είναι καλό για το παιδί σας και σε καμία περίπτωση να μην το πιέζετε να κάνει κάτι που δε θέλει προκειμένου να ευχαριστήσετε τη γιαγιά και τον παππού.

Θα πρέπει να επιτρέψετε στο παιδί σας να βρει καινούργιους τρόπους επικοινωνίας με την ευρύτερη οικογένειά του. Εάν για παράδειγμα τα κυριακάτικα γεύματα πλέον το δυσαρεστούν, μπορείτε να του προτείνετε μια πιο άμεση επικοινωνία με επισκέψεις ή με ολιγοήμερες παραμονές στο σπίτι τους ώστε με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσει τις δικές του σχέσεις με τα μέλη της οικογένειας.

Εάν ο λόγος που δε θέλει πια να έρχεται μαζί σας είναι λόγω των κακών σχέσεων μαζί τους, θα πρέπει να επιτρέψετε στο παιδί σας να δημιουργήσει μια οικογένεια της δικής του επιλογής, να επιλέξει δηλαδή τους ανθρώπους από το οικογενειακό σας περιβάλλον που ταιριάζει περισσότερο και επιθυμεί να περνάει χρόνο μαζί τους.