Με το σύζυγό σας διαφωνείτε σε αρκετά θέματα γύρω από την ανατροφή του παιδιού σας. Κι εκείνο φαίνεται να το εκμεταλλεύεται καθώς πάντα ξέρει σε ποιον πρέπει να απευθυνθεί για να ζητήσει κάτι και να το πετύχει. Πώς πρέπει να αντιμετωπίζετε τις διαφωνίες με το σύζυγό σας;
Δεν υπάρχουν γονείς που να συμφωνούν σε όλα καθώς είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ανάμεσα σε διαφορετικές προσωπικότητες. Όταν ο έφηβος διαμορφώνει την προσωπικότητά του, η διαφορετικότητα των γονέων του είναι πολύ χρήσιμη, αρκεί βέβαια οι διαφωνίες να επιλύονται με ήρεμο τρόπο καθώς βγάζει αρκετά συμπεράσματα για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται σε αυτές τις καταστάσεις. Για παράδειγμα, όταν ο έφηβος αντιληφθεί ότι ο ένας από τους δύο γονείς δεν εκφράζει τη διαφορετική του άποψη και κάνει πίσω, συμπεραίνει πως για να τα πηγαίνουν καλά δύο άνθρωποι πρέπει ο ένας από τους δύο να υποχωρεί.
Η σωστή αντιμετώπιση
Όταν υπάρχει σύμπνοια απόψεων μεταξύ του ζευγαριού, σίγουρα οι σχέσεις με το παιδί είναι πιο εύκολες. Όσο πιο εμφανείς είναι οι διαφωνίες τόσο περισσότερο χρειάζεται να υπάρξει μία κοινή στάση. Κάθε ζευγάρι οφείλει να βρει τον τρόπο να εξισορροπήσει τις διαφορές του. Ο έφηβος πρέπει να νιώσει πως οι αποφάσεις που παίρνουν οι γονείς του για αυτόν είναι αποτέλεσμα σκέψης που αποσκοπεί μόνο στο καλό του και πως δεν είναι έρμαιο των διαφωνιών τους.
Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε το παιδί σας ως σύμμαχο ενάντια στο σύζυγό σας ή να παίρνετε αποφάσεις κρυφά από εκείνον.