Είναι η πρώτη φορά που θα κοιμηθεί στο σπίτι του φίλου του

Η μητέρα του καλύτερου φίλου του παιδιού σας, σας πρότεινε εάν θέλετε να το αφήσετε να κοιμηθεί στο σπίτι της το Σαββατοκύριακο. Εσείς ρωτήσατε το παιδί σας και εκείνο έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό. Παρόλο που γνωρίζετε την οικογένεια και δεν έχετε απολύτως κανένα πρόβλημα να κοιμηθεί εκεί, έχετε μία σύγχυση καθώς τα μοναδικά βράδια που αποχωρίζεστε το παιδί σας είναι όταν πηγαίνει να κοιμηθεί στη γιαγιά του. Το να κοιμηθεί σε ένα ξένο σπίτι συμβαίνει για πρώτη φορά…

Σε ποια ηλικία το παιδί μπορεί να πάει να κοιμηθεί στο σπίτι του φίλου του

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία, εξαρτάται από την ωριμότητα του παιδιού και τη θέση του στην οικογένεια. Συνήθως τα μικρότερα αδέρφια είναι πιο ανεξάρτητα και αυτονομούνται πιο γρήγορα οπότε είναι πιο νωρίς έτοιμα να αποχωριστούν τους γονείς και το σπίτι τους. Το σίγουρο είναι πώς ένα παιδί κάτω από την ηλικία των πέντε δε μπορεί να απολαύσει αυτή την αλλαγή.

Τι πρέπει να κάνετε

Θα πρέπει να ενημερώσετε την άλλη μαμά για το αν το παιδί σας μένει καθαρό τη νύχτα ώστε να πάρει τα μέτρα της.

Ζητήστε από το παιδί σας να φτιάξει την τσαντούλα που θα πάρει μαζί του και πηγαίνετε μαζί να πάρετε ένα μικρό δωράκι για το φίλο του. Είναι κάτι που θα του δώσει μεγάλη χαρά.

Εάν τη στιγμή του αποχωρισμού νιώσετε συγκίνηση, προσπαθήστε να μην του το δείξετε γιατί θα το στεναχωρήσετε και θα του δημιουργήσετε ενοχές. Δεχθείτε ότι το παιδί σας πάει να διασκεδάσει και όσο μεγαλώνει θα απομακρύνεται από εσάς και θα βρίσκει χαρά έξω από το σπίτι του.

Εάν νιώσετε ότι το παιδί σας δεν αισθάνεται καλά, μην αδιαφορήσετε ωστόσο μη δώσετε υπερβολικές διαστάσεις στο θέμα. Λογικό είναι να αισθάνεται και αυτό κάπως περίεργα. Εσείς πείτε του πόσο ωραία θα περάσει παρέα με το φίλο του το Σαββατοκύριακο.

Εάν σας τηλεφωνήσει η μαμά του φίλου του για να σας πει ότι το παιδί σας θέλει να επιστρέψει, μην τρέξετε αμέσως. Δώστε του το χρόνο να ηρεμήσει. Εάν επιμένει φυσικά θα πρέπει να πάτε να το πάρετε. Προφανώς το παιδί σας δεν ήταν έτοιμο για αυτό το βήμα.