Οι συγκρούσεις με τον πρώην σύζυγο γίνονται πολύ έντονες

Το τελευταίο διάστημα με τον πρώην σύζυγό σας δε μπορείτε να συνεννοηθείτε για τίποτα και καθημερινά βρίσκεστε σε πόλεμο μαζί του. Φοβάστε μήπως αυτή η κατάσταση επηρεάσει την ψυχολογία του παιδιού σας και αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε ώστε να φτιάξει λίγο η σχέση μεταξύ σας.

Είναι γεγονός πως όσο περνάει ο καιρός μετά το διαζύγιο, τόσο περισσότερο αποκλίνουν οι δρόμοι των πρώην συζύγων. Ο καθένας εξελίσσεται με το δικό του ρυθμό και στο δικό του περιβάλλον, με τις συγκυρίες της καινούργιας του ζωής. Ειδικά εάν ένας από τους δύο ή και οι δύο δημιουργήσουν μια νέα οικογένεια τότε το χάσμα μεγεθύνεται.

Πώς να αντιδράσετε

Εάν πλέον δε μπορείτε να τα βρείτε με τον πρώην σύζυγό σας αλλά εκείνος είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις του απέναντι στο παιδί σας, τότε ίσως και να μη χρειάζεται να ασχοληθείτε περαιτέρω. Στη περίπτωση όμως που δεν είναι συνεπής ή η νέα σύντροφός του δεν αρκείται στο δικό της ρόλο, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε την αιτία που οδήγησε κατά τη γνώμη σας σε αυτή της κατάσταση και να του ζητήσετε να συναντηθείτε κάπου μόνοι σας προκειμένου να μιλήσετε. Στη συνάντησή σας θα πρέπει να αποφύγετε να κατηγορήσετε εκείνον ή τη νέα του αγαπημένη γιατί το μόνο που θα πετύχετε είναι να τσακωθείτε και να μην οδηγήσει πουθενά αυτή η κουβέντα. Θα πρέπει να απαριθμήσετε τα γεγονότα με ακρίβεια και να του θυμίσετε τις υποχρεώσεις του, αποδεικνύοντάς του ότι δεν είναι συνεπής. Επίσης, με ήρεμο τρόπο μιλήστε του για τα σχόλια της νέας συντρόφου του ή τα περιστατικά που σας πλήγωσαν. Αφήστε τον να σας πει τι νιώθει και ποια είναι η άποψή του για όλα αυτά που του λέτε και φυσικά δεχθείτε ότι με τη σειρά του μπορεί να σας κάνει κριτική κι εκείνος. Φυσικά δε θα πρέπει να αποκλείσετε το γεγονός ότι ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσετε τις συμφωνίες που είχατε κάνει στο παρελθόν και να τις προσαρμόσετε στα νέα δεδομένα. Αν δεν καταλήξετε πουθενά ενδεχομένως να χρειαστείτε τη βοήθεια κάποιου κοντινού και στους δύο ατόμου που ενδεχομένως να έπαιξε κάποιο ρόλο την εποχή του χωρισμού σας. Τέλος, θα πρέπει να θυμάστε ότι μπροστά στο παιδί σας δε χρειάζεται να ασκείτε κριτική στον πατέρα του και τη νέα του σύντροφο γιατί το πικραίνετε.