Διασκεδαστικοί τρόποι για να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας στο μεγαλύτερο παιδί

Δεν υπάρχει λάθος ή σωστός τρόπος. Οι γονείς αυτό που πρέπει να κρατήσουν καλά στο νου τους είναι ότι πρέπει να είναι μια θετική εμπειρία

Το γεγονός ότι περιμένετε το δεύτερο ή τρίτο μέλος της οικογένειας μονό ευχάριστο μπορεί να είναι (άλλωστε όσα παιδιά κι αν έχετε, ο ερχομός ενός ακόμη μόνο χαρά μπορεί να φέρει).

Πώς όμως θα το αποκαλύψετε σε ένα μικρό παιδί που ενδεχομένως δεν μπορεί ακόμα να καταλάβει τι σημαίνει το γεγονός ότι θα αποκτήσει αδερφάκι;

Μια νέα ζωούλα μεγαλώνει στην κοιλίτσα της μαμάς και είναι κάτι πολύ δύσκολο για ένα νήπιο να το καταλάβει.

Δεν υπάρχει λάθος ή σωστός τρόπος. Οι γονείς αυτό που πρέπει να κρατήσουν καλά στο νου τους είναι ότι πρέπει να είναι μια θετική εμπειρία.

Διαβάστε μια ιστορία για αυτό το χαρμόσυνο γεγονός
Πάρτε στο παιδί σας ένα βιβλίο, τύπου παραμύθι στο οποίο θα γίνεται λόγος για τον μεγάλο αδερφό ή αδερφή.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να καθίσετε, να διαβάσετε μαζί και στη συνέχεια να συζητήσετε για το νέο μωρό που θα γεννηθεί σε λίγους μήνες. Μπορείτε να το διαβάσετε πολλές φορές μέχρι που θα αρχίσει να το καταλαβαίνει. Ακούγοντας μια ιστορία για ένα παιδάκι που σύντομα θα αποκτήσει αδερφάκι και είναι πολύ ευτυχισμένο γι' αυτό, θα παραδειγματίσει και το δικό σας το παιδί. Πολύ πιθανό να σας το ζητάει ο ίδιος να το ακούσει ξανά και ξανά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr