Η γιαγιά του είναι άρρωστη

Μόλις σας ενημέρωσε ο σύζυγός σας, ότι η πεθερά σας μεταφέρθηκε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο κι εσείς αναρωτιέστε εάν πρέπει να το πείτε στο παιδί σας ή όχι.

Το παιδί σας αργά ή γρήγορα θα αντιληφθεί ότι κακό συμβαίνει είτε από την αλλαγή της ατμόσφαιρας στο σπίτι σας, είτε από κάποιες λέξεις και φράσεις που θα ακούσει στις συνομιλίες σας με το μπαμπά του. Συνεπώς θα πρέπει με απλά λόγια, προσαρμοσμένα στην ηλικία του να του μιλήσετε για αυτό που συμβαίνει στην οικογένειά σας.

 

Τι να του πείτε

Σε μια στιγμή ηρεμίας μιλήστε του με τρυφερότητα και στοργή. Θα μπορούσατε να του πείτε για παραδειγμα "είμαι πολύ στεναχωρημένη γιατί η γιαγιά είναι άρρωστη. Είναι στο νοσοκομείο τώρα και οι γιατροί τη φροντίζουν και κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνει καλά. Ίσως όμως αυτό πάρει πολύ καιρό". Να είσαστε προετοιμασμένη να σας ρωτήσει αν "η γιαγια θα πεθάνει". Σε αυτή την περίπτωση πείτε του ότι δεν ξέρετε αλλά οι γιατροί που βρίσκονται κοντά της προσπαθούν να την κάνουν καλά. Αν σας ρωτήσει αν "η γιαγιά πονάει", απαντήστε του ότι πονάει αλλά της δίνουν φάρμακα ώστε να υποφέρει λιγότερο. Τέλος, θα πρέπει να το ρωτήσετε εάν επιθυμεί να πάτε μαζί στο νοσοκομείο να τη δείτε και φυσικά θα πρέπει να σεβαστείτε την απόφαση του εάν θέλει να την επισκεφτεί ή όχι. Εάν σας πει ναι μπορείτε να του προτείνετε να της φτιάξει μια ζωγραφιά ή να της γράψει ένα γράμμα για να νιώσει ότι κάνει κάτι για εκείνη.