Μάθετε γιατί πρέπει να πάρετε κατοικίδιο στο παιδί σας

Είναι τελικά καλό για τα παιδιά να μεγαλώνουν από μικρή ηλικία μαζί με κατοικίδια ζώα;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα παιδιά θα πρέπει να έχουν τα κατοικίδια για συντροφιά με πρώτο και βασικότερο το γεγονός ότι οι τετράποδοι φίλοι μας διδάσκουν στα παιδιά πολλές δεξιότητες της ζωής.

Διαβάστε 6 λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να χαλάσετε το χατίρι στο παιδάκι σας και να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο ζωάκι!

Ευθύνη

Τα παιδιά έχοντας ένα κατοικίδιο ζωάκι θα μπορέσουν από νωρίς να αναπτύξουν το αίσθημα ευθύνης και φροντίδας για τους γύρω τους. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα κατοικίδια χρειάζονται φροντίδα και προσοχή όλη την ώρα. Εξαρτώνται από τους ιδιοκτήτες τους και χρειάζονται τροφή, αγάπη και παιχνίδι. Μαθαίνοντας από μικρή ηλικία πώς να γίνεται κανείς υπεύθυνος για κάποιον άλλον θα επιτρέψει στα παιδιά να φροντίζουν καλύτερα ακόμα και τον εαυτό τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα δώσετε εξ' ολοκλήρου την ευθύνη για το κατοικίδιο στα παιδιά σας, όμως σταδιακά και με τη δική σας συμμετοχή καθώς και με την πάροδο του χρόνου θα τα καταφέρουν. Για αρχή επιτρέψτε τους να γεμίζουν το κύπελλο με νερό και να συμπληρώνουν την τροφή!

Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr