Tο παιδί μου νομίζει ότι είναι ο Spiderman!

Το παιδί σας έχει ανέβει σε μια καρέκλα και κουνάει τα χεράκια του όπως ο Spiderman για να βγάλει ιστούς και να μπορέσει να κρεμαστεί στο πολύφωτο...Εσείς αφενός γελάτε κι αφετέρου προβληματίζεστε για το εάν πρέπει να του πείτε ότι ο άνθρωπος αράχνη δεν υπάρχει! Πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά μας να ζουν στο μαγικό κόσμο τους;

Δεν υπάρχει παιδί που να μην πιστεύει στις μαγικές ικανότητες. Ό,τι ακούν στα παραμύθια που τους λέμε ή βλέπουν στα κινούμενα σχέδια και στις ταινίες με υπερ-ήρωες θεωρούν πως είναι αληθινά και μπορούν να συμβούν και στα ίδια. Όσο μεγαλώνουν όμως αποκτούν σιγά σιγά συναίσθηση της πραγματικότητας.

Πώς να το αντιμετωπίσετε

Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι σωστό να στερήσετε από το παιδί σας το ταξίδι σε μαγικούς κόσμους και την αγάπη του για κάποιον σούπερ ήρωα ωστόσο δεν πρέπει να αποκόβεται από την πραγματικότητα. Θα πρέπει να του θέσετε κάποια όρια προκειμένου να μη βάζει τον εαυτό του σε κίνδυνο και σιγά σιγά μαθαίνοντας του τι είναι πραγματικό και τι ψεύτικο, θα είναι σε θέση να διαχωρίζει το παιχνίδι από την πραγματικότητα. Όταν λοιπόν σας ανακοινώσει ότι θα πετάξει και θα πιαστεί στο πολύφωτο, επειδή ποτέ κανείς δεν ξέρει καθώς τα παιδιά είναι απρόβλεπτα και δεν έχουν αίσθηση του κινδύνου, χωρίς να του μεταφέρετε τον πανικό σας εξηγήστε του ότι μπορεί να παίζει κάνοντας τον Spiderman αλλά όχι στα αλήθεια. Εξηγήστε του ότι οι άνθρωποι δεν έχουν τις super δυνάμεις των ηρώων, επισημαίνοντας του ότι εάν το προσπαθήσει σίγουρα δε θα τα καταφέρει με αποτέλεσμα να χτυπήσει.