Πώς να κόψω τα νύχια στο μωρό μου;

Παρόλο που είναι μαλακά, τα νυχάκια του μωρού σας είναι και αιχμηρά γι’αυτό και θα πρέπει να τα κόβετε ώστε να μη γρατζουνιέται. Μάλιστα μπορεί να έχετε προσέξει ότι παρόλο που είναι μικρά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και ίσως χρειαστεί να τα κόβετε αρκετές φορές την εβδομάδα. Πώς όμως θα τα κόβετε;

Ένας τρόπος είναι να λειάνετε τις αιχμηρές άκρες με χάρτινη λίμα. Καθώς όμως το μωρό μεγαλώνει τα νυχάκια του θα γίνονται και πιο γερά, οπότε θα χρειαστεί να τα κόβετε με ψαλιδάκι ή νυχοκόπτη. Κόβετε πάντα τα νύχια του πολύ προσεκτικά, ακολουθώντας το φυσικό τους σχήμα και προσέχοντας να μη τραυματίσετε το δέρμα του.

Πώς μπορώ να περιποιηθώ τα νύχια του μωρού μου, χωρίς να το τραυματίσω;

Η καλύτερη στιγμή για να γίνει αυτό είναι όταν το μωρό κοιμάται ή αμέσως μετά το μπάνιο, όταν τα νύχια του μωρού σας είναι ακόμα απαλά. 

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό φως στο δωμάτιο για να βλέπετε τι ακριβώς κάνετε. Παράλληλα, χρησιμοποιήστε ένα ψαλιδάκι ειδικά για μωρά και χρήση για μικρά δάχτυλα ενώ βεβαιωθείτε ότι το χέρι σας είναι σταθερό. Μπορείτε στην αρχή να κόβετε τα νύχια ίσια και στη συνέχεια με μία λίμα να εξομαλύνετε τις τραχιές άκρες.

Διαβάστε περισσότερο στο www.baby.gr

http://www.baby.gr/babyzine/child/frontida/453-pos-na-kopso-ta-nyxia-sto-moro-mou