Παιδική χαρά και κίνδυνοι

Ακούτε συχνά για ατυχήματα σε παιδικές χαρές και τρομοκρατήστε. Μια επίσκεψη όμως σε μια παιδική χαρά ή έναν παιδότοπο ευχαριστεί ιδιαίτερα τα παιδιά καθώς διασκεδάζουν, παίζουν και αναπτύσσουν την κινητικότητα τους. Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να προστατεύσετε το παιδί σας; Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και συγγραφέας αρκετών βιβλίων μεταξύ των οποίων τα "Οι γονείς κάνουν τη διαφορά" και "Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά" κυρία Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει.

Η ασφάλεια του παιδιού σας σε μια παιδική χαρά είναι πολύ σημαντικό θέμα. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο γερά είναι κατασκευασμένα τα παιχνίδια κι αν συντηρούνται.

Αν το παιδί είναι ακόμα πολύ μικρό προσέξτε μην ανέβει σε πολύ ψηλές κατασκευές χωρίς της επίβλεψή σας. Ίσως χάσει την ισορροπία του ή να μην ξέρει πώς να κατέβει.

Φροντίστε να μάθει το παιδί να μην τρέχει μπροστά ή πίσω από τις κούνιες που χρησιμοποιούν τα άλλα παιδιά.

Στις τσουλήθρες παρακολουθήστε μήπως υπάρχουν πολλά παιδιά στη σκάλα ή ένα μεγαλύτερο παιδί προσπαθεί να σκαρφαλώσει πάνω από κάποιο άλλο μικρότερο.

Το να γλιστράει με το κεφάλι προς τα κάτω είναι διασκεδαστικό αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Αν το παιδί είναι ήδη αρκετά ενεργητικό δώστε του την ευκαιρία να απολαύσει το παιχνίδι με την επίβλεψή σας.

Είναι αδύνατο να το προστατεύσετε από όλα τα ατυχήματα. Και μη σας νοιάζει αν λερωθεί. Μια παιδική χαρά ή ένας παιδότοπος είναι για να διασκεδάζουν τα παιδιά και όχι για να διατηρούν τα ρούχα τους καθαρά.