Μοιραστείτε όμορφες στιγμές με το παιδί σας!

Η περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί μια υπέροχη ευκαιρία για να εμπλακούν τα παιδιά σε οικογενειακές δραστηριότητες, όπως οι αγορές δώρων, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, η προετοιμασία των γιορτινών γευμάτων κ.α. Ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές, μπορείτε να ενισχύσετε το νόημα των εορτών και να μοιραστείτε στιγμές μεγαλύτερης χαράς με την οικογένειά σας.

Δώστε στο παιδί σας απλές και γενικές οδηγίες για τη διακόσμηση του σπιτιού με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και αφήστε το να πάρει πρωτοβουλίες. Σίγουρα θα ενθουσιαστεί και θα νιώσει πως συνεισφέρει.

Συμπεριλάβετε το παιδί σας στα ψώνια. Μπορεί να σας βοηθήσει με τη λίστα, να διαλέξει κάποια από τα δώρα που θα δοθούν στους συγγενείς, όπως στον παππού και τη γιαγιά. Όταν είσαστε στα μαγαζιά, μπορείτε να του αναθέσετε την ευθύνη να σβήνει από τη λίστα αυτά που αγοράζετε. 

Γενικά προσπαθήστε να είσαστε χαλαρή και διασκεδάστε το. Αφήστε το παιδί να πλάσει μαζί σας τις ζύμες για τα τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, ακόμα κι αν λερώσει την κουζίνα σας. Βάλτε μουσική και στολίστε μαζί το δέντρο, όσες μπάλες κι αν σπάσουν, είναι βέβαιο ότι θα νιώσετε όμορφα που μοιράζεστε ευτυχισμένες στιγμές με το παιδί σας.