Γιατί χρειαζόμαστε μια κρέμα ματιών;

Ίσως σκέφτεστε ότι αφού χρησιμοποιείτε ενυδατική σε όλο το πρόσωπο, μπορεί να είναι υπερβολή να εφαρμόζετε και κρέμα ματιών. Στην πραγματικότητα όμως τα μάτια χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα αφού το δέρμα στην περιοχή αυτή είναι πολύ λεπτό και θέλει περισσότερη προσοχή. Μάθετε τι μπορεί να σας προσφέρει μια καλή κρέμα ματιών και βάλτε τη στην περιποίησή σας από σήμερα!

Για το πρήξιμο: αυτό συνήθως οφείλεται στην κατακράτηση υγρών στην περιοχή των ματιών και έτσι δημιουργείται πρήξιμο. Αυτό προκαλείται από αλλεργίες, έλλειψη ύπνου, κακή διατροφή, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και φυσικά λόγω της ηλικίας. Συστατικά όπως η καφεΐνη και το αγγούρι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος.

Για τους μαύρους κύκλους: ο χρωματισμός κάτω από τα μάτια είναι αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων όπως η κληρονομικότητα, το άγχος, το κάπνισμα αλλά ακόμα και λόγω της θέσης των οστών των ματιών που δημιουργούν βαθούλωμα. Συστατικά στις κρέμες ματιών όπως η βιταμίνη C και K, γλυκόριζα και το κοζικό οξύ, μπορούν να καταπολεμήσουν τη σκούρα χρώση κάτω από τα μάτια ενώ τα πεπτίδια έχουν τη δυνατότητα να "φουσκώνουν" το δέρμα κάνοντας λιγότερο εμφανείς τους κύκλους. Συστατικά που φωτίζουν την επιδερμίδα επίσης βοηθούν στην καταπολέμησή τους.

Για τις λεπτές γραμμές: το λεπτό δέρμα των ματιών σε συνδυασμό με τις συσπάσεις των γύρω μυών δημιουργεί λεπτές γραμμές πολύ πιο γρήγορα από κάθε άλλη περιοχή του προσώπου. Κρέμες ματιών που περιέχουν συστατικά ενίσχυσης παραγωγής κολλαγόνου όπως η ρετινόλη, βοηθούν σημαντικά στη λείανση του δέρματος και απαλύνουν τις ρυτίδες.

Tips

  • Προσπαθήστε να αποθηκεύετε την κρέμα ματιών στο ψυγείο. Η κρύα θερμοκρασία απαλύνει τα κουρασμένα μάτια και μειώνει το πρήξιμο. 
  • Χρησιμοποιώντας κρέμα ματιών πριν το concealer, βοηθάει στην καλύτερη εφαρμογή του, μειώνοντας τις πιθανότητες να κάνει πιο έντονες τις λεπτές γραμμές.
  • Η περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά ευαίσθητη για αυτό μια καλή κρέμα ματιών θα είναι πάντα χωρίς άρωμα, προτιμήστε την!