Χαμομήλι: χρησιμοποιήστε το σαν καλλυντικό ομορφιάς!

Υπάρχουν πάρα πολλά καλλυντικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να φροντίσουμε ένα κουρασμένο ή ερεθισμένο δέρμα. Πολλές φορές όμως, τα χημικά συστατικά τους μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση και να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα που μας κοστίζουν όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στην τσέπη μας. Δεδομένου ότι το χαμομήλι περιέχεται σε πολλά προϊόντα που είναι καταπραϋντικά, γιατί λοιπόν να μην το εφαρμόσετε απευθείας στο δέρμα σας; Μάθετε πως! 

Το χαμομήλι εκτός των άλλων αποτελεί ένα πολύ ισορροπημένο και σημαντικό καλλυντικό που είναι χρήσιμο για κάθε γυναίκα, αφού μειώνει τους ερεθισμούς στο πρόσωπο, καθώς επίσης και τις αλλεργίες και τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Για να διώξουμε τις σακούλες αρκεί να πάρουμε μερικά φακελάκια χαμομήλι και να τα βρέξουμε με κρύο νερό. Μετά θα πρέπει να τα σκουπίσουμε με χαρτί κουζίνας για να μη στάζουν και να τα εναποθέσουμε στα μάτια μας. Αυτό λειτουργεί θετικά όχι μόνο ως "αντίδοτο" στο πρήξιμο αλλά και ως αντιβακτηριδιακό για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών που είναι επιρρεπής σε μολύνσεις.

Για το δέρμα μπορούμε να βράσουμε μια ποσότητα χαμομηλιού και το εκχύλισμα να το βάλουμε σε ένα μπουκαλάκι σπρέι και αφού το ανακινήσουμε καλά να το τοποθετήσουμε στο ψυγείο. Ψεκάζοντάς το στην επιδερμίδα, δημιουργούμε άμεσα αίσθηση δροσιάς ενώ παράλληλα τη θεραπεύουμε από ξηροδερμίες και ερεθισμούς.

Για τα μαλλιά, περνώντας τα με χαμομήλι σε καθημερινή βάση, πετυχαίνουμε σταδιακό φυσικό άνοιγμα στο χρώμα τους και λάμψη!