Οι χειρότερες συνήθειες στο μακιγιάζ!

Όταν πρόκειται για ομορφιά, η γραμμή που χωρίζει το σωστό από το λάθος είναι αρκετά λεπτή. Για παράδειγμα, το σωστό foundation μπορεί να δώσει αψεγάδιαστη φυσική όψη στο πρόσωπο ενώ εάν είναι λάθος, δημιουργεί μια μάσκα. Η σημασία στη λεπτομέρεια και η νοοτροπία να ακολουθείς τη φυσικότητα και όχι να χτίζεις κάτι ξένο πάνω σου, είναι βασικές αρχές ώστε να αποφεύγουμε τέτοια λάθη που χαλάνε την εικόνα μας. Σκεφτείτε απλά ότι το δέρμα σας θέλετε να δείχνει χωρίς ίχνος μακιγιάζ…αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να δημιουργήσετε! Μάθετε τι μπορεί να πάει στραβά και αποφύγετέ το!

Foundation πάνω από ξηρό δέρμα: το foundation δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να "στέκεται" πάνω στην επιδερμίδα, αλλά να απορροφάται και να γίνεται ένα με αυτή. Διαφορετικά, το δέρμα φαίνεται θαμπό με μπαλώματα και όχι ομοιόμορφο τόνο. Ό,τι τύπο επιδερμίδας και να έχετε, να φροντίζετε πάντα να είναι επαρκώς ενυδατωμένο προκειμένου να έχετε φυσικό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα που δεν τονίζει ατέλειες ούτε όμως κάνει την παρουσία του makeup αισθητή.

Εμφανές μακιγιάζ: αυτό το θέμα σχετίζεται με κάθε είδος προϊόντος που εφαρμόζετε όπως το foundation, το ρουζ, η σκιά και το μολύβι. Πρέπει τα πάντα να είναι τέλεια απλωμένα, χωρίς να φαίνεται το τέλος και η αρχή τους, να μην υπάρχουν γραμμές και όρια αλλά ένα ενιαίο αποτέλεσμα που τονίζει διακριτικά τις καμπύλες τους προσώπου σας.

Υπερβολικό illuminator: το highlighter ή illuminator είναι ένα μαγικό προϊόν που μπορεί να δώσει μια διακριτική λάμψη σε σημεία που θέλουμε να τονίσουμε όπως τα ζυγωματικά, η εσωτερική γωνία των ματιών, η γέφυρα της μύτης και το κέντρο του άνω χείλους. Αν όμως υπερβάλουμε με την ποσότητα που εφαρμόζουμε, το αποτέλεσμα είναι να λάμπουμε παντού…κάτι που δεν είναι καθόλου φυσικό. Επίσης, η επιλογή ενός προϊόντος που δεν έχει μεγάλα κομμάτια από shimmer είναι σωστή προκειμένου να δείχνουμε φυσικές.

Έντονο μολύβι στα χείλη: είναι ένα από τα πιο θηλυκά σημεία του γυναικείου προσώπου και σίγουρα θέλουμε να το τονίσουμε. Όμως το έντονο περίγραμμα στα χείλη δείχνει εντελώς αφύσικο και…παράξενο. Εάν δεν είσαστε σίγουρες για το πώς φαίνεται πάνω σας, μια ασφαλής επιλογή είναι να χρωματίσετε όλη την επιφάνεια των χειλιών ώστε το χρώμα να μην είναι εμφανές μόνο στο περίγραμμά του. Διαφορετικά, δοκιμάστε απλά να ασκήσετε ελάχιστη πίεση καθώς εφαρμόζετε το μολύβι ενώ μόλις ολοκληρώσετε με αυτό, σβήστε ελαφρά με μια μπατονέτα τραβώντας το χρώμα προς το κέντρο των χειλιών.