Αποκτήστε την επιδερμίδα που ονειρεύεστε!

Είναι κλισέ αλλά είναι αλήθεια: ό,τι κάνουμε στο δέρμα μας σήμερα, σίγουρα θα το βρούμε μπροστά μας αύριο! Από τις κηλίδες λόγω της μη επαρκούς προστασίας από τον ήλιο μέχρι τη φωτεινότητα του δέρματος, όλα εξαρτώνται από τη σωστή φροντίδα και τις υγιείς συνήθειες. Συνεπώς για να έχουμε ένα όμορφο δέρμα, πρέπει να γνωρίζουμε πώς να το φροντίζουμε!

Για να δείχνετε καλύτερα αύριο προμηθευτείτε ένα προϊόν απολέπισης με λακτικό ή σαλικυλικό οξύ. Αν δεν κάνετε συστηματικά απολέπιση, τα νεκρά κύτταρα θα συγκεντρώνονται όλο και περισσότερο οδηγώντας σε ένα θαμπό δέρμα με λεπτές γραμμές. Αυτά τα δύο οξέα παρέχουν μια ελαφριά απολέπιση που όχι μόνο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα αλλά συμβάλλει στη δημιουργία νέων.

Δείξτε τέλεια σε μια εβδομάδα (ή πιο νωρίς) με την ενυδάτωση! Μπορεί να είναι ένα εντελώς απλό και κοινό βήμα περιποίησης, όμως κάνει τεράστια διαφορά στην υφή και την ομοιομορφία του δέρματός σας. Ψάξτε για προϊόντα που περιέχουν γλυκερίνη ή υαλουρονικό οξύ, συστατικά που βοηθούν στη συγκράτηση της ενυδάτωσης. Αν έχετε λιπαρό δέρμα και πάλι χρειάζεστε ενυδάτωση απλώς βρείτε πιο ελαφριάς μορφής προϊόντα τα οποία δεν περιέχουν λιπαρά στοιχεία.

Δείξτε καλύτερα σε ένα μήνα, κόβοντας το κάπνισμα! Όλοι γνωρίζουμε τις συνέπειες του καπνίσματος για την υγεία μας όπως τα αναπνευστικά προβλήματα και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, όμως θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι και ο δεύτερος πιο καθοριστικός παράγοντας για την πρόωρη γήρανση, μετά τον ήλιο. Κάθε φορά που εισπνέετε καπνό, "κόβετε" την παροχή οξυγόνου στο δέρμα σας. Επίσης, κάθε εισπνοή καπνού σημαίνει ένα τρισεκατομμύριο (ναι τρισεκατομμύριο!) ελεύθερες ρίζες που διασπούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος. Το αποτέλεσμα; Θαμπό και κουρασμένο δέρμα, ρυτίδες και χαλάρωση!

 

Δείξτε καλύτερα σε 6 μήνες με ένα χρόνο! Η χρήση ρετινοειδών (δραστικό στοιχείο τους η βιταμίνη Α) έχει αποδειχθεί η πιο αποτελεσματική κατά της γήρανσης του δέρματος. Χρησιμοποιώντας το βράδυ προϊόντα που περιέχουν ρετινοειδή συστατικά, διεγείρουμε τον οργανισμό να παράγει περισσότερο κολλαγόνο, το οποίο βοηθά στη νεανική όψη της επιδερμίδας. Επίσης, βοηθούν στην παραγωγή κυττάρων, χαρίζοντας ομοιόμορφο δέρμα. Απαραίτητο είναι να συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας για μια πιο αποτελεσματική χρήση.

Δείξτε καλύτερα μετά από μια δεκαετία, χρησιμοποιώντας αντιοξειδωτικά serums. Τα serums που περιέχουν φερουλικό οξύ, βιταμίνη C ή Ε, βοηθούν σε βάθος χρόνου το δέρμα μας να καταπολεμήσει την οξείδωση και λειτουργούν προστατευτικά ενάντια στις υπεριώδεις ηλιακές ακτίνες και τους περιβαλλοντολογικούς παράγοντες που επιβαρύνουν την υγεία του δέρματος.