Ομορφιά με…αιθέρια έλαια!

Τα αιθέρια έλαια, τα αποστάγματα δηλαδή των φυσικών ελαίων που φέρουν διάφορα αρωματικά φυτά και λουλούδια, εκτός από την ευχάριστη μυρωδιά η οποία μας βοηθά να χαλαρώσουμε, να αισθανθούμε ευεξία και αναζωογόνηση, έχουν εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες ενώ μπορούν να κάνουν θαύματα και στο δέρμα μας! Μάθετε περισσότερα για πέντε αιθέρια έλαια τα οποία θα σας βοηθήσουν να ανανεωθείτε!

Γιασεμί: ιδανικό για την περιποίηση του προσώπου και συγκεκριμένα για τις ώριμες ξηρές επιδερμίδες καθώς και για τις ραγάδες.

Τριαντάφυλλο: ενυδατώνει και τονώνει όλους τους τύπους δέρματος κυρίως τις ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες.

Λεβάντα: συμβάλλει στην ανάπλαση των κυττάρων και γι’ αυτό χρησιμοποιείται ευρέως για καψίματα, τσιμπήματα εντόμων και δερματικούς ερεθισμούς. Είναι χαλαρωτικό και ενδείκνυται για εισπνοή σε περιπτώσεις ημικρανίας.

Νερολί: ενυδατώνει βαθιά την ξηρή επιδερμίδα και λειαίνει τις ρυτίδες και τις γραμμές έκφρασης. Επιπλέον, συμβάλλει στην ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος και στη βελτίωση της ελαστικότητάς του, με αποτέλεσμα την καταπολέμηση των ραγάδων και της κυτταρίτιδας.

Αγριοκυπάρισσο: έχει αντιοξειδωτική δράση και καθαρίζει το δέρμα από τις συσσωρευμένες τοξίνες. Χρησιμοποιείται στο μπάνιο ή στο μασάζ και ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας και τους ρευματισμούς, ενώ είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της κατακράτησης υγρών.

Διαβάστε επίσης: